Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poraz od Austrije za nove glavobolje Nagelsmanna i Njemačke

Osim natjecateljskih dvoboja, mnoge europske ekipe uoči Europskog prvenstva bruse formu i kroz prijateljske dvoboje, a jedna od njih je i domaćin Njemačka.

No ako se po jutru, ili barem posljednjih nekoliko godina, dan poznaje, Nijemci apsolutno nemaju razloga za zadovoljstvo. Drugi uzastopni poraz upisala je ekipa Juliana Nagelsmanna u samo 3 dana, a nakon 3:2 na domaćem terenu protiv Turske, sada su s 2:0 bolji bili susjedi Austrijanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga je to uzastopna pobjeda južnih njemačkih susjeda nakon one u posljednjem dvoboju 2. lipnja 2018. godine i tek deveta uopće u 40 međusobnih dvoboja, od čega je Austrija svojih 5 pobjeda upisala prije 2. svjetskog rata dok je bila nogometna velesila s Wunderteamom ’30-tih godina.

Šesti je to poraz Elfa u 11 utakmica u 2023. godini, što je izjednačenje dosadašnjeg negativnog rekorda iz 2018. godine kad je Njemačka od 13 susreta izgubila njih također šest.

Nastavio je Julian Nagelsmann s određenim taktičkim idejama koje izazivaju podizanje obrva, poput Kaija Havertza na lijevom beku, a Njemačka s prosječnom starosti ekipe od 29,8 godina ponovno nije izgledala dobro.

Da bi stvari bile još lošije, pobrinuo se Leroy Sané prvim isključenjem u karijeri nakon čak 500 utakmica i to zbog nasilnog nasrtaja na Philippa Mwenea, a Austrijanci Ralfa Rangnicka nisu puno marili za njemačke probleme i preko Sabitzera i Baumgartnera stigli do konačnih 2:0.

Komentari

Povezano