Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poraz Petre Martić u drugom kolu Dubaija

Nakon što je u prvom kolu WTA turnira u Dubaiju svladala Amerikanku Caroline Dolehide, hrvatska tenisačica Petra Martić je danas zaustavljena u svom drugom nastupu. Bolja od nje je bila poljska kvalifikantica Magdalena Frech sa 6:4 1:6 6:2.

Petra nije dobro otvorila meč te je izgubila svoj prvi servis gem, dok je u drugom morala spašavati dvije break lopte. Kod zaostatka od 3:1, Dućanka je također došla do dvije prilike za oduzimanje servisa protivnici, no to joj ne polazi za rukom i u konačnici gubi prvi set sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je odlično otvorila drugi set osvojivši svoj servis gem bez izgubljenog poena, dok je nakon dva briljantna winnera izborila dvije break lopte. Prvu je propustila nakon što je njezin lob završio par centimetara izvan terena, dok je drugu iskoristila nakon neprisiljene pogreške Poljakinje za 2:0.

Petra je odigrala briljantan drugi set te ga je osvojila sa 6:1. Protivnici je dozvolila tek četiri poena na primanju servisa stoga je dominantno izjednačila na 1-1 u setovima.

Frech je prva došla do breaka u trećem setu nakon što je iskoristila break loptu kod vodstva od 2:1, a tu je prednost bez ikakvih problema sačuvala sve do kraja za konačnu pobjedu od 2-1 u setovima i plasman u osminu finala turnira u Dubaiju. Poljakinja je ovom pobjedom skočila na 42. mjesto “live” WTA ljestvice što je njezin najbolji plasman u karijeri jer dosad nikada nije bila u društvu 50 najboljih tenisačica svijeta.

Komentari

Povezano