Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poraz U19 i remi U17 hrvatske reprezentacije

Odigrana su prva kola kvalifikacija za europska prvenstva u mlađim uzrastima. Izabranici Josipa Šimunića su si otežali plasman nakon poraza od Češke, dok Robert Jarni sa svojim mladićima još ima šansi za prolazak dalje.

Češka U19 3:1 Hrvatska U19

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelagano su naši momci poraženi od vršnjaka iz Češke koji su bili bolji suparnik kroz gotovo čitav susret. Iako je Hrvatska povela pogotkom Mateja Matića u 29. minuti, Česi su samo 3 minute kasnije uzvratili pogotkom kapetana Lukasa Ambrosa te se s rezultatom 1:1 otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu jednosmjerna ulica – domaćini su dva puta kapitalizirali svoju bolju igru. Prvo je Matej Sin pogodio za vodstvo 2:1 u 56. minuti, a zatim Daniel Sigma u 86. minuti posprema za 3:1 i postavlja konačan rezultat utakmice. Po prikazanome bila je to sasvim zaslužena pobjeda. Prema rasporedu naši mladi reprezentativci imaju odigrati još dvije utakmice u sljedećih 6 dana. Sljedeća utakmica im je protiv Švedske 25.3., dok posljednju utakmicu igraju s Portugalom 28.3., a zasigurno ih čeka težak posao s obzirom da će se samo ekipa koja završi na prvom mjestu plasirati na predstojeće U19 Europsko prvenstvo.

Hrvatska U17 0:0 Norveška U17

U Elitnom kolu kvalifikacija na turniru u Norveškoj, Hrvatska U 17 je započela s remijom u Sarpsborgu protiv domaćina. Podsjetimo se, u prvom dijelu kvalifikacija za ovo natjecanje, naši su završili drugi u skupini, osvojivši 4 boda. S bodom više prvi je bio Wales, dok je isti broj bodova, no s lošijim međusobnim omjerom, imala trećeplasirana Albanija. Zadnje mjesto u skupini u kojoj je svaka momčad samo jednom igrala s preostalim protivnicima zauzela je Švedska s 2 boda. U aktualnim kvalifikacijama, za razliku od U19 ekipa, 7 od 8 drugoplasiranih momčadi imaju priliku plasirati se na Euro. U skupini se nalaze još s Belgijom s kojom igraju za 3 dana i Slovenijom, a sa susjedima će omjeriti snage 28.3. Obje utakmice odigrati će se u norveškom Fredrikstadu.

Komentari

Povezano