Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Porazi Hrvatske i Francuske obilježili rukometni dan na Olimpijskim igrama

Završeno je drugo kolo rukometnog turnira na Olimpijskim igrama. U Paris Expo Porte de Versaillesu odigrano je svih šest utakmica, a u nastavku pročitajte kratak pregled skupina.

Skupina A otvorena je uvjerljivom pobjedom Njemačke nad Japanom rezultatom 37:26. Nijemci su inicijativu preuzeli od samog početka i nastavili graditi prednost na krilima Renarsa Uscinsa koji je postigao sedam pogotka iz isto toliko pokušaja. Od 11 sati na teren su izašle reprezentacije Hrvatske Slovenije. Slovenci su boljom završnicom slavili s 31:29 i upisali prva dva boda. O ovoj smo utakmici i izjavama glavnih aktera već pisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dana grupu je kompletirao dvoboj Švedske Španjolske. U srazu dvaju rukometnih teškaša, Šveđani su proveli u vodstvu gotovo čitav susret i zasluženo stigli do pobjede 29:26. Prvo ime ogleda bio je vratar Skandinavaca Tobias Alexander Gustav Thulin s 15 obrana. Čelo skupine drži Njemačka s maksimalnim učinkom. Švedska, Španjolska, Slovenija i Hrvatska imaju po dva boda, dok je Japan na začelju bez učinka.

U prvoj utakmici skupine B Danska je porazila Egipat s 30:27. Iako su Danci otišli na predah s deset golova prednosti, Egipćani su furiozno krenuli u drugo poluvrijeme i u 43. minuti serijom 5:0 smanjili rezultat na 22:18. Unatoč sjajnom izdanju golmana Mohameda Alyja s 11 obrana uz šest skinuta zicera i jednim zaustavljenim sedmercem, snage za preokret nije bilo. Najbolje strijelce susreta s 8 golova predvodio je danski tandem Mathias Gidsel i Thomas Sommer Arnoldsen.

Za iznenađenje dana pobrinuli su se rukometaši Norveške koji su u domaćinskoj atmosferu stigli do slavlja nad aktualnim olimpijskim i europskim prvakom i svjetskim viceprvakom Francuskom. O ovoj smo utakmici također već izvještavali po njezinu završetku.

Posljednji dvoboj dana pripao je Mađarskoj koja je s 35:25 pobijedila Argentinu. Argentinci su parirali Mađarima prvih 20-ak minuta, da bi potonji nizom od četiri pogotka pobjegli na tri gola prednosti koju su do kraja suvereno povećavali. Kristof Palasics istaknuo se s 14 obrana. Na vrhu su grupe stopostotni Danci i Norvežani, slijede ih Egipćani i Mađari s dva boda, a na zadnja dva mjesta smjestili su se Argentinci i Francuzi bez bodova. 

Treće kolo igra se u srijedu, a donosi oglede Hrvatske i Njemačke, Španjolske i Japana, Slovenije i Švedske, Norveške i Mađarske, Francuske i Egipta te Danske i Argentine. 

Komentari

Povezano