Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Porazom od Portugala Hrvatska se oprostila od Europskog U19 prvenstva u futsalu

Nakon dvije dramatične utakmice, Hrvatska U19 futsal reprezentacija u sklopu Europskog U19 futsal prvenstva koje se održava u Poreču, u posljednjem ogledu grupe protiv Portugala tražila je prolaz, za što im je trebala pobjeda.

Podsjećamo, nakon prve utakmice u kojoj su naši mladi igrači futsala ispustili vodstvo od 2 pogotka razlike protiv Francuza u posljednjoj minuti, da bi im božica Fortuna nadoknadila propušteno u drugoj utakmici protiv Španjolaca u kojoj su gubili 3 razlike, pa na kraju stigli do remija, Hrvatska je čekala rezultat ogleda Španjolske i Francuske koji se odigrao nešto ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su u tom ogledu slavili s 5:2, što je značilo kako Hrvatskoj za prolazak dalje igra samo pobjeda protiv Portugalaca koji su već bili osigurali svoje prvo mjesto u skupini.

Iako je Hrvatskoj pobjeda trebala više nego li Portugalu, na parketu se to nije vidjelo. Portugal, snažnija reprezentacija, od prve je minute imala inicijativu i veći posjed lopte, dok se Hrvatska orijentirala na kontranapade i pronalaženje pivota dugim loptama.

Nismo vidjeli veće prilike na utakmici sve do 7. minute kad je Ricardo Marques nakon stvorenog viška u sredini terena, s desne strane pogodio kroz noge hrvatskog vratara za svoj prvi pogodak u redovima portugalske reprezentacije, natjeravši hrvatskog izbornika Duju Maretića, inače i trenera HMNK Rijeka, na skidanje sakoa.

Duge lopte radile su probleme portugalskoj obrani, a u 9. minuti Hrvatska je imala veliku priliku za izjednačenje, no dvije obrane portugalskog vratara iz neposredne blizine natjerale su igrače u crno-plavom na očaj.

Hrvatska je nakon primljenog pogotka stala više i počela igrati aktivnije, a Portugal je sada počeo biti ta ekipa koja traži prijetnje iz tranzicije i na izgubljene lopte Hrvatske pri sredini terena.

Nakon jedne situacije portugalskog vratara i napadača Josipovića u 15. minuti, suci su zbog akomuliranog prekršaja dosudili penal za Portugalce, no hrvatski je vratar Pranjić sjajno reagirao i zadržao rezultat 0:1.

Ta je situacija dala krila hrvatskim igračima koji su nakon jednog visokog pritiska iskoristili grešku portugalske obrane za izjednačenje, strijelac je u 18. minuti bio kapetan Hrvatske, Filip Josipović.

Na žalost Hrvatske, vodstvo je trajalo manje od jedne minute, jer je ponajbolji igrač Portugala Pedro Marques sam sebi stvorio situaciju za udarac i iz iznimno teške pozicije loptu provukao kroz noge braniča i vratara Pranjića za 1:2, što je rezultat kojim se otišlo na poluvrijeme.

Nije bilo prevelikih uzbuđenja u drugom poluvremenu, a onda je sjajno dodavanje Leona Jedvaja u 24. minuti u pogodak pretvorio Stefano Galešić, krasnim potkopavanjem lopte koja je prešla preko portugalskog vratara za i razgalila tribine Žatike.

Razigrali su se nakon toga hrvatski mladići, a krasnu je priliku propustio Bartol Ora koji je izbio sam pred portugalskog vratara, poslavši loptu pored gola.

Na žalost, niti to vodstvo nije trajalo pretjerano dugo, jer ponovno su Portugalci izigrali hrvatsku obranu, izvlačenjem Bartola Ore iz defenzivne formacije što je rezultiralo novim prodorom Pedra Marquesa koji je opet kroz noge Pranjića poslao loptu u gol za 3:2.

Koju sekundu nakon, potresenost i smušenost hrvatske obrane i Ore iskoristili su Portugalci oduzevši loptu, asistiravši Pedru Marquesu koji je poslao loptu u praznu mrežu za svoj hat-trick i 4:2.

Dobru priliku za smanjenje vodstva Portugalaca imao je Galešić, no njegov je udarac obranio vratar Carrera. Ono što njemu nije pošlo za nogom, pošlo je Leonu Jedvaju koji je udarac Lorena Radića snalažljivo skrenuo petom u gol za 3:4 i najavu uzbudljivih posljednjih minuta.

4 minute prije kraja, Hrvatska je u igru ubacila igrača golmana i krenula po pobjedu. U prvih minutu, lopta nije išla dovoljno brzo da bi ugrozila portugalska vrata, iako je i iz takvih situacija Hrvatska prijetila dalekometnim pokušajima koji su uglavnom završavali ili pored gola ili u rukama vratara Carrere.

Hrvatska do samog kraja više nije imala snage i treću utakmicu zaredom stići do izjednačujućeg pogotka u samoj završnici susreta, te je protiv Portugala kojem pobjeda u ovoj utakmici nije ništa značila, aktualne prvake Španjolce odvela u polufinale natjecanja.

Komentari

Povezano