Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Porto demolirao Benficu u O Clássicu

Porto je 180. ligaški O Clássico započeo na 3. mjestu prvenstvene ljestvice bez nekih realnih ambicija za naslovom dok je Benfica sigurno imala želju ispratiti Sportingovu večerašnju pobjedu protiv Farensea. Međutim, ovo je ipak vječni derbi i Porto je na Dragau imao drugačije zamisli.

Domaći su u dvoboj krenuli puno aktivnije od Benfice. Prijetili su najviše preko Galena, koji je u prvom poluvremenu pokazao da je danas raspoložen. Prvo je u ranoj fazi utakmice promašio veliku priliku da bi kasnije ipak zabio za vodstvo. U 20. minuti domaći su imali korner na koji ukrajinski vratar, Anatoliy Trubin nije dobro izašao. Lopta se odbila do Galena koji bez problema šalje loptu u mrežu za vodstvo od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica danas nikako nije bila raspoložena. Jedina prilika vrijedna spomena je prilika je ona Rafe Silve u 34. minuti, ali njegov udarac je uz manje poteškoće obranio Diogo Costa.

Kad su gosti iz Lisabona pomislili da ne može gore primili su pogodak pred sam kraj poluvremena. Na ubačaj s desne strane obrana Benfice nije dobro zatvorila Evanilsona koji uspijeva spustiti loptu za Galena koji ponovno zabija bez greške te povećava vodstvo domaćina na 2:0.

Porto je svoj put prema pobjedi maksimalno olakšao brzim pogotkom u drugom poluvremenu. Galeno je ovaj put bio u ulozi asistenta. Dobio je upotrebljivu loptu na lijevom krilu, poslao nisku loptu u šesnaesterac na koju je najbolje reagirao Brazilac Wendell koji je u 55. minuti povećao vodstvo na 3:0.

Muke po goste nisu stale ni nakon gola. U 61. minuti pocrvenio je iskusni Nicolás Otamendi. Za zaustavljanje kontranapada dobio je drugi žuti te je ranije morao na tuširanje znajući da će Benfica nakon poraza od Sportinga u kupu doživjeti i drugi uzastopni poraz u derbiju.

Domaći su danas odlučili pokazati potpunu dominaciju protiv Benfice. U 75. minuti na semaforu je bilo 4:0, a strijelac pogotka bio je brazilski Pepê koji je zabio u bliži kut ukrajinskog golmana koji je još jednom mogao bolje reagirati.

Benfica neće danas smatrati Porto dobrim domaćinima s obzirom da su im u nadoknadi zabili i 5. gol. Mladi Englez Danny Namaso Loader glavom je poentirao za 5:0 za erupciju oduševljenja na tribinama.

Ovo je ujedno i najveća pobjeda Porta nad Benficom u ligaškim dvobojima. Točnije, izjednačen je rekordni rezultat iz sezone 2010./11. kada je Porto na svom terenu slavio istim rezultatom. Tada su za Zmajeve zabijali Silvestre Varela te dvostruki strijelci Radamel Falcao i Hulk.

Porto je današnjom pobjedom nastavio svoj niz neporaženosti na domaćem terenu. Zadnji poraz na Dragau su pretrpili u studenom kada ih je svladao Estoril. Porto se sada okreće nastavku sezone u ligi gdje ih čeka utakmica s Portimoneneseom dok Benficu u četvrtak čeka ogled sa škotskim Rangersom u sklopu osmine finala Europa lige.

Komentari

Povezano