Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Porto prodaje igrača za rekordan iznos u Saudijsku Arabiju

Portugalski reprezentativac Otávio se prema svemu sudeći pridružuje dugačkom popisu igrača koji su ovo ljeto prihvatili poziv iz Saudijske Arabije te bi trebao postati novi član Al Nassra u transferu vrijednom 60 milijuna eura. 28-godišnji naturalizirani Brazilac član je Porta od 2014. godine, a njegov transfer je istovremeno najveća odšteta koju je Porto zaradio u povijesti kluba te najveća odšteta koju je klub Cristiana Ronalda i našeg Marcela Brozovića platio u svojoj povijesti.

Nije Porto imao neki veliki izbor u ovom slučaju budući da su Saudijci aktivirali ugovorenu otkupnu klauzulu, a samom igraču su ponudili ugovor na tri godine vrijedan ukupno 40 milijuna eura što je otprilike tri puta više nego je do sada zarađivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dostupnim informacijama klubovi sada razgovaraju o rokovima plaćanja, a Saudijci predlažu isplatu 20 milijuna eura odmah te preostalih 40 milijuna eura u dvije tranše, dok se Porto dakako želi dobiti što veći iznos pri prvoj uplati.

Zanimljivo, iznos transfera neće ući u punom iznosu u blagajnu Porta. Otávio je 2016. produžio ugovor s portugalskim klubom i od tada Porto ima pravo na 67,5% igračevih ekonomskih prava, dok preostalih 32,7 ostaje u posjedu trećih strana. To znači da će Porto od ovog transfera zaraditi 40,5 milijuna eura, ali će apsolutna vrijednost transfera ići izravno na vrh najvećih prodaja u povijesti kluba, nadmašujući 50 milijuna eura koliko je Real Madrid koštao Éder Militao.

Komentari

Povezano