Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Portov talentirani tinejdžer stiže u četvrtu hrvatsku ligu?

Zanimljivu je priču prenio portugalski dnevnik O Jogo, a tiče se talentiranog mladog napadača tamošnjeg Porta, 15-godišnjeg Cardosa Varele. Naime, mladić je ovog ljeta nastupao za Portugal na Europskom prvenstvu do 17 godina, da bi nakon ispadanja s turnira “nestao s mape”.

Naime, iz kluba nisu znali gdje im se nalazi igrač, da bi do njih stigla informacija kako je ovaj u pratnji dvaju agenata otputovao u Hrvatsku. Nije se radilo o turističkom putovanju, već o ideji da se mladića registrira za Dinamo iz Odranskog Orbeža, inače člana 3. NL – Centar, četvrtog ranga hrvatskog klupskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu bi igrač ostao dok ne navrši 16 godina, nakon čega bi mogao potpisati profesionalni ugovor s klubom, a potom uz puno manju odštetu nego bi to bio slučaj da odlazi iz Porta, preći u neki veći klub. Agenti navodno ciljaju njemačku kao buduću destinaciju.

Naravno da iz Porta i Portugalskog nogometnog saveza nisu sjedili skrštenih ruku nakon ovih informacija, te su već uputili žalbe FIFA-i i Hrvatskom nogometnom savezu, kao i tamošnjoj Udruzi za zaštitu mladih osoba i djece. Naime, zbog napuštanja Portugala Varela je navodno propustio nekoliko ključnih školskih ispita i pao godinu.

Ostaje za vidjeti kakav će epilog imati cijeli priča, te hoće li Varela, po uzoru na Michaela Laudrupa koji je svojedobno bio registriran za zenički Čelik, stići u Odranski Orbež kako bi izbjegao plaćanje odštete na putu do svog sljedećeg kluba.

Komentari

Povezano