Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Portsmouth osvojio titulu i izborio plasman u Championship

Remijem Bolton Wanderersa protiv Shrewsbury Towna ekipa Porstmoutha je osigurala minimalno drugo mjesto u League One. Pompey su svoju utakmicu i pobijedili te su osigurali i naslov u trećem rangu engleskog nogometa.

Klub s jugoistoka Engleske, bivši klub Nike Kranjčara vraća se u Championship, natjecanje u kojem nisu bili još od sezone 2002./2003. kada su iz druge lige preselili u Premier ligu. Portsmouth je 2010. bankrotirao te su izbačeni u najniži rang profesionalnog nogometa u Engleskoj. Dugih 14 godina gradili su klub iz temelja te su uspjeli u 2024. doći na korak do prve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj ligi u sezoni 2024./2025. Portsmouth bi mogao osvježiti stara rivalstva. Ako Southampton ne osigura nastup u Premier ligi ove sezone, dogodine će ljubitelji nogometa imati priliku gledati South Coast derbi.

Pompey rivalstvo ima i sa Sunderlandom s kojima su zadnjih par godina borbe vodili u League One te su čak igrali i finale EFL Trophyja na Wembleyju. Portsmouth će sigurno biti osvježenje u drugoj engleskoj ligi, a kada ćemo i hoćemo li ih ikad vidjeti u Premier ligi, samo je na njima.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano