Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Portugal preko Turske osigurao plasman u nokaut fazu Europskog prvenstva

Nastavak današnjeg programa Europskog prvenstva nam je donio spektakl između Turske i Portugala od 18 sati na Signal Iduna Park stadionu u Dortmundu. Pobjeda za jednu od ove dvije reprezentacija bi značila plasman u nokaut fazu natjecanja. Portugal je prethodnu utakmicu iščupao sva tri boda pobjedom nad Češkom rezultatom 2:1, a strijelac pobjedonosnog gola je bio joker s klupe Francisco Conceição u 92. minuti susreta. S druge strane, Turska je u jednoj od najboljih utakmica dosadašnjeg dijela natjecanja svladala Gruziju rezultatom 3:1.

U petoj minuti smo vidjeli prvo uzbuđenje na utakmici. S desne strane je sjajno ubacio Zeki Çelik, no Keremu Aktürkoğluu je dovoljno zasmetao João Cancelo te nije uspio dobro reagirati i poslati loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sljedeće veće uzbuđenje smo čekali sve do 20. minute kada je s lijeve strane prošao Nuno Mendes, ubacio prizemnu loptu koja je pronašla put do Bernanda Silve, a on je neumoljivo zakucao za vodstvo Portugala 1:0.

Sedam minuta kasnije, Turci su postigli bizaran autogol. Sve je izgledalo kao propala šansa Portugala, a onda se dogodio nesporazum na relaciji stoper Samet Akaydin i vratar Altay Bayındır. Stoper je poslao loptu vrataru ne gledajući gdje se on nalazi, tako je lopta prošla pored njega i završila u vlastitom golu za povećanje vodstva Portugala na 2:0.

Ubrzo nakon u 31. minuti je Turska odmah pokušala konkretnije smanjiti rezultat, pucao je Aktürkoğlu, no vratar Portugala Diogo Costa je bio spreman na njegov udarac. Do kraja prvog dijela susreta nismo više vidjeli neke konkretnije šanse, stoga se na predah otišlo rezultatom 2:0 za Portugal.

Početak drugog poluvremena je uglavnom protekao nesadržajno. Prvo veće uzbuđenje je značilo u ovom slučaju i pogodak. Portugal je povećao prednost na 3:0 jednostavnom i lijepom akcijom. Rúben Neves je iz sredine terena sjajno uposlio Cristiana Ronalda dubinskom loptom koji je pobjegao obrani Turske, a on i Bruno Fernandes su izašli sami pred vratara. Ronaldo je bio nesebičan i dodao Fernandesu koji nije imao težak zadatak poslati loptu u praznu mrežu. Ovom asistencijom je Ronaldo postao igračem s najviše asistencija (7) u povijesti Europskih prvenstava preskočivši Čeha Karela Poborskog (6).

Pitanje pobjednika je praktički bilo riješeno i Portugal je nakon trećeg gola “spustio u brzinu niže” te uspješno kontrolirao utakmicu do samoga kraja. Ovom pobjedom su osigurali plasman u nokaut fazu natjecanja.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano