Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Portugal preokretom do pobjede nad Češkom

Posljednji susret 1. kola Europskog prvenstva odigran je večeras u Lepzigu, gdje su se u okviru Skupine F susrele reprezentacije Portugala i Češke Republike, a nakon bolje igre do pobjede su preokretom u sudačkoj nadoknadi došli Portugalci.

Bio je ovo njihov šesti dvoboj od samostalnosti Češke te čak četvrti na Prvenstvima Europe. Zanimljivo, čak trojica igrača Portugala koja su našla mjesto u prvom sastavu dvoboja protiv Češke s Eura 2008 bili su prisutni i u današnjem dvoboju – Rui Patricio na klupi za pričuve, a Cristiano Ronaldo i Pepe od prve minute. Potonji je s 41 godinom i 113 dana postao i najstariji igrač koji je ikada nastupio na Euru, skinuvši s trona legendarnog mađarskog vratara Gábora Királya, dok je Ronaldo postao igrač s nastupima na najviše Europskih prvenstava, njih čak šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalci su od samog starta utakmice uspostavili kontrolu nad loptom, ali bez konkretnijih stvorenih prilika, sve do 32. minute kada Jindřich Staněk brani zicer Ronaldu, a minutu kasnije u dobroj se situaciji našao i Vitinha koji se nije dobro snašao pred češkim vratima. Do kraja poluvremena vidjeli smo još jedan opasan udarac Ronalda na ulasku u sudačku nadoknadu, pa se s 0:0 otišlo na odmor.

Unatoč nastavku dominacije Portugala početkom drugog poluvremena, do pogotka su u 62. minuti iz gotovo prvog udarca došli Česi. Nakon ubačaja s lijeve strane lopta je došla do Vladimira Coufala, koji vraća na 20 metara odakle Lukáš Provod udarcem iz prve pogađa kut portugalskih vrata za 1:0.

Sedam minuta trebalo je Portugalu da stigne do izjednačenja. Glavom je pucao Nuno Mendes, Stanĕk brani, ali lopta se odbila do Robina Hranáča koji pogađa vlastitu mrežu za 1:1.

Nastavili su Portugalci pokušavati stići do preokreta te do pogotka stigli u 88. minuti kada je odbijanac od vratnice koju je pogodio Ronaldo u mrežu pospremio Diogo Jota. Međutim, pogodak je poništen budući da se Ronaldo prethodno nalazio u zaleđu.

U 92. minuti sav portugalski trud napokon im se isplatio. S lijeve strane prizemnu je loptu uputio Pedro Neto, a ona se odbila do Francisca Conceiçãa koji u svom trećim nastupu za Portugal zabija prvijenac koji će pamtiti cijeli život.

Portugal je bio bolji gotovo u svim statističkim kategorijama te mnogo više želio pobjedu, do koje su ipak na kraju zasluženo stigli.

Komentari

Povezano