Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Portugal prvak U19 Europskog prvenstva u futsalu

U nedjelju je došao kraj Europskom prvenstvu do 19 godina u futsalu koje je održano u Poreču. U finalu su se susreli Španjolska i Portugal; momčadi koje su bile u skupini s reprezentacijom Hrvatske. Ovo je bio drugi susret između ove dvije reprezentacije na ovome prvenstvu nakon što je Portugal slavio u prvom kolu igranja po skupinama.

Španjolska je odlično ušla u utakmicu te su nakon šest minuta vodili 2:0 pogocima Pol Salas Vidala. Četiri minute kasnije je Lucio Rocha smanjio prednost Španjolaca. Kada je izgledalo da će Portugal na poluvrijeme otići s golom zaostatka, Andriy Dzyalochynskyy je u posljednjoj minuti zabio za 2:2 što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugome dijelu su Portugalci došli do prvog vodstva u ovom susretu. Pol Salas je u 27. minuti zabio za 3:2. U posljednje četiri minute je Portugal riješio pitanje pobjednika. Tomas Colaco je u 36. minuti zabio za 4:2 te je minut kasnije Lucio Rocha postigao svoj drugi pogodak na susretu. U 39. minuti je Pedro Santos zabio na asistenciju Cintre za konačnih 6:2.

Portugal je po prvi put prvak Europe u ovoj kategoriji nakon što je Španjolska uzela prva dva izdanja ovog natjecanja. Kod Portugala je dodatan razlog za slavlje imao Lucio Rocha koji je proglašen igračem turnira.

Komentari

Povezano