Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Portugal prvi osigurao nastup na Europskom prvenstvu

Zanimljivo je večeras bilo u grupi J gdje je Portugal postao prva reprezentacija koja je kroz kvalifikacije osigurala nastup na Europskom prvenstvu. Prije njih je to jedino napravila Njemačka koja je kao domaćin automatski na turniru.

Portugal je to napravio sigurnom pobjedom protiv Slovačke 3:2. Već nakon pola sata igre bilo je 2:0 za Portugal. Gonçalo Ramos je zabio u 18. minuti, da bi Cristiano Ronaldo deset minuta kasnije udvostručio vodstvo golom iz kaznenog udarca. Nadu je gostima vratio Dávid Hancko u 69. minuti, ali je Ronaldo drugim golom riješio pitanje pobjednika. Konačan rezultat postavio je Stanislav Lobotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosna i Hercegovina je rutinski odradila posao na gostovanju kod Lihtenštajna. Konačni rezultat bio je 2:0, a strijelci su bili Amar Rahmanović, Miroslav Stevanović. U posljednjoj utakmici ove skupine Island i Luksemburg su remizirali 1:1. Golove su postigli Orri Steinn Óskarsson i Gerson Rodrigues.

Spomenimo još i utakmicu u Dublinu gdje je Grčka ostavila Irsku bez ikakve šanse za Europsko prvenstvo. Konačan rezultat bio je 2:0 za Grčku.

Komentari

Povezano