Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Portugal razbio u-21 reprezentaciju Hrvatske

Hrvatska u-21 reprezentacija nije se dobro provela u Portugalu. Izabranici Dragana Skočića poraženi su s velikih 5:1. Time su si znatno umanjili šanse za prvo mjesto koje garantira odlazak na Europsko prvenstvo.

Nije moglo gore krenuti za Hrvatsku koja je u zaostatak pala već u trećoj minuti. Sam je ostao Fabio Silva koji je odličnim udarcem zakucao loptu pod prečku nemoćnog Nikole Čavline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grozan početak nastavljen je osam minuta kasnije kada je Portugal udvostručio vodstvo. Dino Grozdanić je napravio ogromnu pogrešku nakon koje se Pedro Santos sjurio prema golu i zabio svoj drugi gol.

U 15. minuti Hrvatska je smanjila zaostatak. Vratar Portugala Samuel Soares je u izletu nokautirao Maura Perkovića, a sudac je pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Marin Ljubičić koji panenkom vraća Hrvatsku u igru.

No, sreća je bila kratkog vijeka jer je Portugal brzo zabio još dva pogotka. Prvo je Santos u 22. minuti zabio svoj drugi gol na utakmici, dok je za 4:1 tri minute kasnije zabio Paulo Bernardo. Portugalci su se nakon toga opustili te su upropastili nekoliko dobrih situacija za dodatno povećanje vodstva.

Izbornik Skočić nije bio zadovoljan viđenim u prvom dijelu pa se uoči nastavka odlučio za dvije promjene. U svlačionici su ostali Grozdanić i Stipe Biuk umjesto kojih su ušli Moris Valinčić i Marin Šotiček.

Imala je Hrvatska i prvu priliku drugog dijela. U 50. minuti je Dominik Prpić je poslao loptu u kazneni prostor, a Ljubičić iskosa pucao ravno u portugalskog vratara.

Portugal se nakon toga probudio i dodatno povećao vodstvo. Silva je u 62. minuti pobjegao Mauro Perkoviću, a hrvatski branič zakasnio je sa startom i srušio portugalskog ofenzivca. Sam Silva je izveo kazneni udarac i kompletirao petardu Portugala.

Nakon petog gola Portugalci su ponovno spustili nogu s gasa i mirno priveli susret kraju. Ostalo je tako 5:1 i Portugal je napravio veliki korak prema direktnom plasmanu na Europsko prvenstvo.

Komentari

Povezano