Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Portugal rutinski svladao Bosnu i Hercegovinu, preokret Škotske u Norveškoj

Današnja subota pružila nam je čak 11 reprezentativnih dvoboja u kojima nije manjkalo uzbuđenja. Izdvaja se veliki preokret Škotske u Norveškoj i rutinska pobjeda Portugala nad jako dobrom Bosnom i Hercegovinom.

Grupa A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan su u grupi A otvorile Norveška i Škotska u Oslu. Domaćini su vodili sve do 87. minute, da bi na kraju u ludom raspletu ostali bez ičeg. Škotska je s dva kasna gola napravila veliki preokret i veliki korak prema drugom uzastopnom Europskom prvenstvu.

Norvešku je u vodstvo doveo Erling Haaland golom iz kaznenog udarca u 61. minuti. Veliki preokret režirali su Lyndon Dykes i Kenny McLean golovima u 87. i 89. minuti.

Drugu utakmicu dana u toj grupi igrali su Cipar i Gruzija. Gruzija je kasnim pogotkom uspjela ukrasti sva tri boda s Cipra i poboljšati si šanse za prolazak na Europsko prvenstvo.

Gosti su došli u vodstvo u 31. minuti golom Georgesa Mikautadzea, a rezultat je prije poluvremena poravnao Ioannis Pittas u 39. minuti.

Gruzija je u drugom poluvremenu napadala, a otpor Ciprana su probili u 84. minuti. Heroj je bio Zuriko Davitashvili koji je golom u 84. minuti donio Gruziji pobjedu.

Grupa E

U grupi E favoriti su rutinski odradili posao. Albanija je kod kuće svladala Moldaviju, dok je Češka bez poteškoća preživjela gostovanje na Farskim Otocima.

Albanija je rutinski slavila 2:0 golovima Jasira Asanija i Nedima Bajramija. Češka je sve probleme riješila s dva gola u prvom dijelu te su dodali još jedan u drugom pa su sada sami na vrhu tablice. Junak bio je Václav Černý koji je zabio dva gola.

Grupa F

U grupi F od 18 sati igrali su Azerbajdžan i Estonija, dok su od 20:45 u Bruxellesu igrali Belgija i Austrija. Obje utakmice dana završile su istim rezultatom 1:1.

Gosti iz Estonije poveli su u 27. minuti golom Rauna Sappinena. Konačnih 1:1 postavio je Anton Krivotsyuk.

U Belgiji je Austrija došla u vodstvo autogolom Orela Mangale u 21. minuti. Gol za poravnanje zabio je tragičar finala Lige prvaka Romelu Lukaku u 61. minuti.

Grupa G

U grupi G obje utakmice odigrane su u ranijem terminu. U 15 sati remizirali su Litva i Bugarska, dok su od 18 sati isto napravili Crna Gora i Mađarska.

Litvu je u vodstvo doveo Edvinas Girdvainis, a konačni rezultat postavio je Marin Petkov u 27. minuti. Dodajmo da je Litva od 17. minute igrala s igračem manje jer je Justas Lasickas dobio izravni crveni karton.

U utakmici u kojoj je Mađarska imala preko 70% posjeda Crna Gora se disciplinirano branila i uspjela obraniti domaći teren. U Podgorici je završilo bez pogodaka.

Grupa J

Za kraj nam je ostala jedina grupa dana u kojoj su odigrane tri utakmice. U 15 sati je Luksemburg s 2:0 svladao Lihtenštajn dok su u večernjem terminu pobjede upisali Slovačka i Portugal koji je rutinski dobio Bosnu i Hercegovinu.

Luksemburg se dugo mučio s Lihtenštajnom čiji su otpor uspjeli probiti tek nakon sat vremena igre. Gol je zabio Danel Sinani, dok je konačni rezultat postavio Gerson Rodrigues u 89. minuti.

Slovaci su u vodstvo na Islandu došli u 27. minuti golom Juraja Kucke. Rezultat je u 41. minuti poravnao Alfreð Finnbogason iz kaznenog udarca. Važnu pobjedu Slovacima donio je Tomaš Suslov golom u 69. minuti.

Najzanimljiviju utakmicu dana odigrali su Portugal i Bosna i Hercegovina u Lisabonu. Portugal je na kraju odličnom partijom Brune Fernandesa slavio 3:0.

Gosti su se odlično držali, pogotovo u prvom dijelu, no sav trud je pao u vodu naivno primljenim golom u 44. minuti. Bruno Fernandes je pronašao Bernarda Silvu koji dovodi Portugal u vodstvo.

Vodstvo je udvostručio asistent prvog pogotka Bruno Fernandes u 77. minuti. Konačni rezulat postavio je isti strijelac u trećoj minuti sudačke nadoknade. Portugalu je ovo treća pobjeda u tri utakmice i suvereno koračaju prema Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Komentari

Povezano