Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Portugal senzacionalno pobijedio Norvešku

Počeo je drugi krug natjecanja u kojemu će dvije najbolje momčadi iz skupina 1 i 2 osigurati završnicu Europskog prvenstva u rukometu.

U prvoj utakmici smo imali iznenađenje; Portugal je svladao Norvešku rezultatom 37:32 i time su ostali još na životu što se tiče prolaska u polufinale. Norveška si je ovim porazom znatno otežala situaciju s obzirom da su prenijeli u ovaj krug natjecanja nula bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška je većinu prvog poluvremena provela u vodstvu, međutim Portugalci su serijom 6:0 zaostatak od tri gola pretvorili u prednost 17:13, a na poluvrijeme se otišlo s 18:15 za Portugal.

Norveška je u drugom poluvremenu došla na gol zaostatka te je utakmicu odvela u neizvjesnu završnicu. Praktički se igralo gol za gol, ali ipak nisu uspjeli u konačnici slomiti protivnika, a minut prije kraja susreta je Rui Silva pogodio za nedostižnih tri gola prednosti te su portugalski igrači priuštili svojim navijačima veliko slavlje.

Portugal su do pobjede predvodili Pedro Portela s osam i Martim Costa sa sedam golova. U porazu Norveške su se istaknuli Alexander Blonz sa sedam i Kristian Bjornsen sa šest pogodaka.

Komentari

Povezano