Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Posljednji put ih na velikom natjecanju vodio Lino Červar, a sada su na rubu senzacije

Sinoć su se odigrale prve utakmice posljednje faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u rukometu koje će se održati 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj od 14. siječnja do 2. veljače.

Reprezentacija Italije je u Conversanu ugostila Crnu Goru i pritom senzacionalno pobijedila rezultatom 32:26 i tako došla na korak do povratka na veliku rukometnu scenu. Do pobjede su ih vodili vratar Domenico Ebner i lijevo krilo Umberto Bronzo koji je postigao 13 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija je u rukometnom svijetu bila samo dva puta na velikim natjecanjima. Najprije su 1997. godine bili na Svjetskom prvenstvu u Japanu kada su osvojili tek 18. mjesto te 1998. godine kada su bili domaćin Europskog prvenstva i pritom završili natjecanje kao 11. najbolja reprezentacija. Oba puta ih je vodio legendarni hrvatski trener Lino Červar koji je od 1994. do 2000. godine bio izbornik talijanske rukometne reprezentacije i direktor svih talijanskih rukometnih selekcija. Godine 1998. u Italiji je čak i objavio knjigu Moje viđenje rukometa.

Hoće li Italija u konačnici uspjeti obraniti šest golova prednosti i plasirati se na predstojeće Svjetsko prvenstvo saznat ćemo za dva dana kada će se odigrati uzvratna utakmica u Crnoj Gori.

Komentari

Povezano