Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pospano popodne u Puli

Nedjeljni program 27. kola SuperSport HNL-a započeo je ogledom Istre 1961 i Gorice u tzv. HRT terminu u 15 sati.

Obje su momčadi tražile svoje prilike za trobod, Istra kako bi preskočila Slaven Belupo na osmom mjestu ljestvice, a Gorica kako bi pod novim trenerskim vodstvom dueta Mensur Mujdža – Marko Krnjić prekinuo negativni rezultatski niz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod domaćih nije bilo Ante Ercega kojeg je trener Paolo Tramezzani suspendirao zbog ponašanja, kao ni Salima Faga Lawala koji je imao zdravstvenih problema. U vrhu je napada stoga krenuo Elias Filet, a na krilima su ordinirali Matej Vuk i Moris Valinčić. U veznom redu opet su uz kapetana Slavka Blagojevića zaigrali Ivan Ćalušić i Mario Čuić.

Novi treneri nisu puno mijenjali, u srcu obrane zaigrao je Mateo Leš umjesto u zadnje vrijeme nesigurnog Krešimira Krizmanića. Marko Soldo vratio se u prvu postavu u vezni red, a Jurica Pršir vraćen je na “svoju” desetku.

Prvu iole ozbiljniju situaciju vidjeli smo u 37. minuti kada se lijepo na desnoj strani Istrina napada izvukao Filet. Francuz je nisko i oštro pucao no Ivan Banić na gostujućim vratima obranio je taj pokušaj.

Opet je Filet bio u akciji u 42. minuti kada se našao u gužvi u petercu s loptom u nogama, no bio je okrenut leđima prema protivničkim vratima te se nije uspio okrenuti. Loptu je uspio proslijediti Čuiću koji iz blizine gađa tek gostujući blok.

Drugo je poluvrijeme u svom začetku nalikovalo prvom usprkos dvama izmjenama kod gostujuće ekipe. Teren su napustili Mario Maloča i Gabrijel Rukavina, a njihova mjesta su zauzeli Krešimir Krizmanić i Ante Matej Jurić.

Prvu smo priliku vidjeli tek u 54. minuti, kada je jednu loptu presjekao Mladen Devetak, ušao u kazneni prostor i snažno opalio u bliži kut, no obranio je taj udarac Banić.

Tek u 81. minuti vidjeli smo prvu sljedeću zanimljivost. Tada je dobro izdaleka opalio Dino Štiglec, čiji je udarac sjajno iščupao domaći vratar Lovro Majkić. Do kraja utakmice vidjeli smo još jednu priliku Istre kada je nakon kornera zaboravljen ostao Ante Majstorović, no glavom je pucao preko gola i tako propustio posljednju priliku za pogodak na današnjoj utakmici.

Domaći su se osvojenim bodom izjednačili sa Slaven Belupom na osmom mjestu ljestvice. Obje momčadi imaju po 27 bodova nakon isto toliko kola. Goričani će pak nakon naporne 2024. biti zadovoljni i s nenegativnim rezultatom, na temelju kojeg mogu ući u reprezentativnu pauzu u pokušaju vraćanja obrisa one sjajne momčadi koje smo gledali jesenas.

Komentari

Povezano