Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Postignut najbrži hattrick u europskoj povijesti

Nakon što smo proteklog vikenda svjedočili najbržem hattricku u povijesti francuskog prvenstva, danas smo dobili najbrži hattrick u povijesti europskih natjecanja. U uzvratnom dvoboju osmine finala Konferencijske lige između turskog Basaksehira i belgijskog Genta, Gent je pobijedio 4:1 i plasirao se u četvrtfinale.

Prva tri pogotka su bila djelo Gentove zimske akvizicije, Nigerijca Gift Emmanuela Orbana koji je stigao iz norveškog Stabaeka. Hattrick je, sam po sebi, veliko ostvarenje, a kada ga postignete u svega 3 minute i 24 sekunde i tako postanete nogometaš s najbržim hattrickom u povijesti europskih natjecanja, to zaslužuje posebne hvalospjeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji rekord je držao Srbin Bora Kostić koji je u rasponu od 4 minute postigao hattrick za Crvenu zvezdu u razmontiranju Dudelangea rezultatom 9:1 u susretu Kupa prvaka 1957. godine.
20-godišnjak je vrlo brzo navikao navijače Genta na pogotke jer je proteklog vikenda zabio čak 4 u gostujućoj pobjedi od 6:2 protiv Waregema. Postigao je ukupno 12 pogodaka u svega 9 nastupa za belgijski klub.

Dodajmo još i da je postao tek drugi Nigerijac s hattrickom u europskim natjecanjima nakon Aiyegbenija Yakubua koji je postigao sva tri pogotka Maccabi Haife u pobjedi od 3:0 protiv Olympiacosa u Ligi prvaka u sezoni 2002./03.

Komentari

Povezano