Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Postignuto čak 25 golova u drugom kolu nogometa na Olimpijskim igrama

Drugo kolo nogometnog turnira na Olimpijskim igrama nije priredilo velika iznenađenja. U sigurnim izvedbama favorita postignuto je čak 25 pogodaka, a u nastavku donosimo kratki pregled svake od skupina.

U skupini A SAD je deklasiralo Novi Zeland 4:1. Pogotke za Amerikance zabili su Đorđe Mihailović, Walker Zimmerman, Gianluca Busio i Paxten Aaronson. Strijelac počasnog gola za Novozelanđane bio je Jesse Randall.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin Francuska je osigurala prolaz u nokaut fazu s čelne pozicije u grupi poslije 1:0 pobjede nad Gvinejom. Pogodak vrijedan troboda postigao je Kilian Sildillia 15 minuta prije kraja dvoboja. Kao što je već spomenuto, Francuska čeka nastavak natjecanja na prvom mjestu, SAD i Novi Zeland imaju po tri boda, dok je na začelju grupe Gvineja bez bodova.

U skupini B Argentina i Irak prvi su izašli na teren. Gaučosi su dominirali tijekom utakmice i zasluženo slavili 3:1. U 14. minuti Thiago Almada zabio je za vodstvo Argentinaca na asistenciju Juliana Alvareza. Iračani su u petoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela uspjeli izjednačiti preko Aymena Husseina, no Luciano Gondou i Ezequiel Fernández nisu dopustili novo iznenađenje poslije poraza od Maroka u prvom kolu i pogocima u nastavku susreta donijeli prvu pobjedu južnoameričkoj reprezentaciji.

U drugom dvoboju Ukrajina je s 2:1 svladala Maroko pa su tako sve četiri reprezentacije u grupi izjednačene s tri osvojena boda. Prvo poluvrijeme zasluženo je pripalo Ukrajincima koji su bolji igru okrunili u 22. minuti golom Dmytra Kryskiva. U drugom dijelu Marokanci su jače pritisnuli te stigli do poravnanja iz kaznenog udarca. Skrivio ga je Volodymyr Salyuk, uslijed čega je i pocrvenio, a u ulozi sigurnog realizatora našao se Soufiane Rahimi postigavši svoj treći gol na turniru. Kad se činilo da će doći do podjele bodova, u zadnjim trenucima utakmice ukazao se Igor Krasnopir i zabio za pobjedu Ukrajine.

Skupina C otvorena je dvobojem Španjolske i Dominikanske Republike. Španjolska je pobjedom 3:1 osigurala prolazak u četvrtfinale. Uvjerljiv nastup bio je popraćen pogocima mladih zvijezda La Lige Fermina Lopeza, Alejandra Baene i Miguela Gutiérreza. Za Dominikance prvi gol na Igrama postigao je Angel Montes de Oca.

U kasnijem terminu Egipat je s minimalnih 1:0 slavio porazio Uzbekistan. Trenutak odluke dogodio se u 11. minuti. Uzbekistanac Mukhammadkodir Khamraliev u želji je da izbije loptu daleko od svojih vratiju napucao Ahmeda Nabila Koku od kojeg se lopta odbila u mrežu. Španjolska je maksimalna nakon dva kola i drži prvo mjesto skupine. Egipat je na četiri, Dominikanska Republika na jednom, a Uzbekistan bez osvojenih bodova.

Skupina D priredila je zanimljiv dvoboj Izraela i Paragvaja na kojem je palo čak šest golova. Južnoamerička momčad dvama je kasnim pogocima upisala pobjedu 4:2. Iako je Izrael dominirao posjedom, Paragvajci su uputili čak 35 udaraca naspram protivnikovih osam. Marcelo Fernandez u 25. minuti doveo je Paragvaj u vodstvo. Na startu nastavka stvari na početak vratio je Omri Gandelman poslije pogreške vratara Gatita Fernándeza. U 69. minuti Paragvaj je opet poveo pogotkom igrača Brightona Julia Encisa. Desetak minuta kasnije kazneni udarac promašio je Oscar Gloukh, no na odbijenu loptu odmah je reagirao i ponovno poravnao rezultat. Paragvajci su do vrijedne pobjede stigli u sudačkoj nadoknadi. Prvo je zabio Fabián Balbuena, da bi tri boda drugim golom na utakmici potvrdio Marcelo Fernandez.

Drugi susret skupine pripao je Japanu koji je slavio nad Malijem nakon pogotka Rihita Yamamota u 82. minuti. Tom su pobjedom Japanci osigurali prolazak dalje i prvo mjesto u skupini. Uoči posljednjih utakmica grupne faze Paragvaj je drugi s tri, dok Mali i Izrael imaju po jedan bod.

Treće kolo na rasporedu je 30. srpnja, a konačan poredak u skupinama i putnike u četvrtfinale odlučivat će ogledi Novog Zelanda i Francuske, SAD-a i Gvineje, Ukrajine i Argentine, Maroka i Iraka, Španjolske i Egipta, Dominikanske Republike i Uzbekistana, Paragvaja i Malija te Izraela i Japana.

Komentari

Povezano