Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Potjera se nastavlja: Lens s igračem manje do tri boda

Nogometaši Lensa su na svom Stade Bollaert-Delelisu, najteže osvojivoj utvrdi ove sezone u francuskoj eliti, ugostili Reims u prvoj utakmici 35. kola prvenstva Francuske. U zanimljivoj utakmici s crvenim kartonom, dva kaznena udarca, jednim poništenim kaznenim udarcem, Lens je trijumfirao s 2:1.

Minuta je 19., a Lens ostaje s igračem manje. Austrijanac Kevin Danso je načinio prekršaj u kaznenom prostoru nad Marshallom Munetsijem te je za to kažnjem izravnim crvenim kartonom. Loptu i odgovornost na sebe je preuzeo Folarin Balogun, Arsenalov napadač na posudbi u Reimsu, koji zabija za vodstvo gostiju. Bio je to njegov 19. prvenstveni pogodak ove sezone čime se izjednačio s Lensovim Loisom Opendom na 4. mjestu ljestvice najboljih strijelaca lige. Također, tim je pogotkom postavio novi rekord po broju golova jednog Engleza u jednoj sezoni u francuskoj eliti prestigavši Glenna Hoddlea koji je u sezoni 1988./89. zabio 18 za Monaco. Hoddle je tada bio podijelio drugo mjesto ljestvice najboljih strijelaca s bivšim nogometašem Hajduka – Zlatkom Vujovićem, dok je prvi bio Jean-Pierre Papin s 22 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tih 0:1 je semafor pokazivao sve do 39. minute u kojoj Poljak Przemyslaw Frankowski iskorištava drugu najstrožu kaznu na utakmici i svojim petim ovosezonskim pogotkom izjednačava na 1:1. Kazneni udarac je skrivio Emmanuel Agbadou, a izborio ga je, “naše gore list”, Adrien Thomasson.

Ključni trenutak utakmice se dogodio u 55. minuti. Deiver Machado je uposlio Sekoa Fofanu u međuprostoru, a ovaj se najprije fintom tijelom pa onda i driblingom rješava dvojice suparnika kao loše navike i izlazi na čistinu te prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca matira Yehvanna Dioufa koji je mogao samo gledati kako se mreža iza njegovih leđa trese. Bio je to njegov 14. prvenstveni pogodak od dolaska u Lens pred početak prošle sezone, a zanimljivo je da, kada on zabija, Lens ne gubi – imaju 9 pobjeda i 5 remija.

U 73. minuti dvoboja je Folarin Balogun, u maniri svog sunarodnjaka Toma Daleya, zaronio u šesnaestercu nakon ”kontakta” s vratarom Sambom te je sudac Pignard na prvu zaista dosudio jedanaesterac, no pregledavanjem snimke je donio ispravnu odluku i to poništio, a Balogun biva kažnjen žutim kartonom zbog ružnog pokušaja simuliranja.

Reims je do kraja susreta napadao, ali do boda nisu mogli doći. Lens je tako izjednačio vlastiti rekord sa 16 domaćih pobjeda u jednoj sezoni francuskog prvenstva koliko su imali i tijekom sezone 1961./62. Ove sezone su samo Lille (1-1) i Nice (0-1) odnosili bodove s Bollaerta.

Lens je ovom pobjedom spustio zaostatak na -3 za PSG-om tri kola prije kraja natjecanja, ali Parižani još uvijek trebaju odigrati svoju utakmicu protiv Ajaccia u ovom kolu.

Komentari

Povezano