Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Potvrđeno: Željko Sopić novi trener Rijeke

Nakon dramatičnog odlaska Sergeja Jakirovića s kormila riječkog nogometnog prvoligaša u ponedjeljak, u javnosti su nakon početnog šoka brzo izašla imena koja su se povezivala uz upražnjenu klupu Bijelih. Ono što smo jučer najavli danas je dobilo i potvrdu – NK Rijeka i službeno je pred nekoliko sati izjavila kako će novi trener Rijeke postati Željko Sopić, dosadašnji trener HNK Gorice.

Klub je na svojim stranicama obavijestio kako je sporazumnim dogovorom s Goricom dogovoren raskid suradnje, te bi Sopić riječku klupu trebao preuzeti sutra, kada Rijeka gostuje u Lilleu u sklopu zadnjeg kvalifikacijskog kola UEFA Konferencijske lige. Shodno tome, za vjerovati je kako Sopić neće službeno biti zaveden kao trener hrvatske momčadi, no ostaje za vidjeti hoće li voditi momčad s klupe ili će ta dužnost ostati na plećima sportskog direktora Rijeke, Darka Raića-Sudara, i Jakirovićeva bivšeg pomoćnika Radomira Đalovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalji raskida ugovora s Goricom, kao ni trajanje novog ugovora s Rijekom zasad nisu poznati, no valja istaknuti kako se radi o bivšem igraču kojeg je karijera od matičnog NK Zagreba vodila do Njemačke (Borussia Mönchengladbach, Ahlen) da bi uslijedio povratak u Zagreb, zatim dvije sezone u Slaven Belupu, te upečatljiva epizoda kao kapetana Lokomotive u dvama djevičanskim sezonama kluba u 1. HNL.

Kao trener je Sopić vodio Rudeš, drugu momčad Dinama uz nekoliko utakmica i na klupi seniorski momčadi, emiratski Al Ain, azerski Sabah FC, te konačno Goricu s kojom je u posljednjih osam mjeseci imao zapažene rezultate. Momčad koja je na polusezoni bila otpisana od svih spasio je od ispadanja postigavši ono što se smatralo nemogućim, je te u 2023. godina Gorica bodovno gledano bila među najboljim hrvatskim momčadima.

U Rijeci Sopića čeka trenerski izazov karijere, koji izazovno započinje dvomečom s francuskim gigantom Lilleom, te gostovanjem na Maksimiru kod Dinama u kojem Rijeku čeka bivši “šef” – Sergej Jakirović.

Komentari

Povezano