Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povećala se hrvatska kolonija u Lugu, Subotić u Poljskoj, Šibenka potpisala centra

Utorak je bio zanimljiv dan na košarkaškom mercatu, koji je očito počeo raditi malo jačim tempom nego li je to bio slučaj u prethodnim tjednima.

Talentirani hrvatski košarkaš Matej Rudan potpisao je ugovor sa španjolskim prvoligašem Breogan Lugo, te će sljedeće sezone braniti boje kluba iz Galicije. Rudan je 208 centimetara visoki igrač, koji je protekle dvije sezone proveo u redovima Mega Bemaxa, a ove je u ukupno 42 odigrane utakmice bilježio 13.1 poena i 5.4 skokova po susretu. Ranije u karijeri branio je boje Omiša, Cibone i minhenskog Bayerna, a društvo će mu u Lugu praviti još jedan bivši igrač Cibone Toni Nakić, te trener Veljko Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji trener Splita Srđan Subotić karijeru će nastaviti u Poljskoj, gdje preuzima klupu tamošnjeg prvoligaša Toruna. Subotić je kao igrač već bio u Poljskoj i to u drugom dijelu sezone 2005/06 kada je upisao 11 nastupa za Turow. Njegov novi klub proteklu je sezonu završio na pretposljednjem, 15. mjestu poljskog prvenstva, a s 42-godišnjim splitskim stručnjakom pokušati će se vratiti u vrh poljske košarke, gdje su u razdoblju od 2017. do 2020. podigli trofeje osvajača Kupa i Superkupa, dva puta igrali finale i jednom polufinale prvenstva, uz još jedan nastup u finalu kupa te nastup u FIBA Champions League u sezoni 2019/20.

A prvi potpis na roster za sezonu 2023/24 stavio je trener i sportski direktor Šibenke Damir Milačić, koji je na poziciju centra doveo reprezentativca Bosne i Hercegovine Đorđa Topolovića. Ovaj 208 cm visoki košarkaš netom završenu sezonu započeo je u sarajevskom Sparsu, a završio u Cedeviti Junior, gdje je bilježio 10.0 poena i 5.0 skokova u 21 odigranoj utakmici. Ranije u karijeri nastupao je za Igokeu i Vrijednosnice Osijek, a njegov potpis vjerojatni je znak da Šibenku napušta njen dosadašnji kapetan Pavao Paić.

Komentari

Povezano