Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povijesna blamaža: Šutalo i Ajax iz kupa ispali od četvrtoligaša

Ajax ove godine ima jednu od najgorih sezona u povijesti, a ona je upravo postala još gora. Naime, iz kupa ih je izbacila 10. momčad četvrte lige USV Hercules. Hercules je bio bolji s 3:2. 90 minuta za Ajax odigrao je Josip Šutalo, dok je Borna Sosa ostao na klupi.

Prvi pogodak domaćini su postigli u 16. minuti. Tim Pieters je dočekao povratnu loptu u sredini i mirno zabio za vodstvo. Ajax je do kraja poluvremena napadao, ali bezuspješno. Vodstvo je udvostručeno u 66. minuti. Ovoga puta Pieters je zabio odličnim udarcem van kaznenog prostora za potpuni delirij domaće publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax se nije predavao i uspjeli su doći do izjednačenja. Prvo je u 84. minuti vodstvo smanjio Brian Brobbey, da bi susret u egal vratio Chuba Akpom pet minuta kasnije i činilo se spasio Ajax od povijesne blamaže.

No, Hercules je došao do najveće pobjede u klupskoj povijesti u trećoj minuti sudačke nadoknade. Mats Grotenberg posgtao je novi junak domaćina koji su uspjeli svladati četverostrukog prvaka Europe. Najgora sezona Ajaxa u povijesti tako je dobila novi zaplet.

Komentari

Povezano