Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povijesna dominacija Francuskinja u sprintu, Kožica 73.

Češko Nove Mesto na Morave ugošćava najbolje svjetske biatlonce od 7. do 18. veljače. Danas je na rasporedu bila utrka sprinta na 7,5 kilometara za biatlonke koju je obilježila dominacija Francuskinja koje su zauzele sva tri mjesta na postolju čime je po prvi put u povijesti ženskog sprinta jedna reprezentacija osvojila sve tri medalje na SP-u.

Titulu svjetske prvakinje je osvojila Julia Simon koja je bila na maksimalnih 10/10 na streljani te je ciljem prošla u vremenu od 20:07.5 minuta. Za nju je to četvrta zlatna medalja na svjetskim prvenstvima, a druga pojedinačna nakon što se prošle godine u Oberhofu okitila zlatom u dohvatnoj utrci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 4.9 sekundi sporija je bila Justine Braisaz-Bouchet koja je imala jedan promašaj kao i Lou Jeanmonnot koja je ipak bila 40.8 sekundi sporija od pobjednice. Za nju je to bila prva osvojena medalja u karijeri na smotri najboljih svjetskih biatlonki.

Hrvatska predstavnica Anika Kožica je zauzela 73. mjesto s dva promašaja na streljani i sa zaostatkom od tri minute, 46 sekundi i osam stotinki. Time nije uspjela izboriti mjesto u dohvatnoj utrci za što je bilo potrebno biti među 60 najbržih.

Komentari

Povezano