Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povijesna katastrofa Manchester Uniteda protiv Bournemoutha

Po tko zna koji puta ove sezone, ekipa Erika ten Haga pokazala je svoje Jekyll i Hyde izdanje, pri čemu je dominiralo ovo strašnije i lošije izdanje, pa je nakon velike i zaslužene pobjede protiv Chelseaja tijekom tjedna, Manchester United na domaćem terenu izgubio od Bournemoutha.

Kad god se u ovih nekoliko mjeseci činilo da se Manchester United pribrao i uhvatio formu, Crveni vragovi nađu način da razočaraju, a tako je bilo i danas. Po peti puta ove sezone u svim natjecanjima, Man Utd je primio tri pogotka na domaćem terenu, a ovog puta su s Old Trafforda kao slavljenici, po prvi puta u povijesti, otišli nogometaši Bournemoutha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti trenera Andonija Iraole poveli su već u 5. minuti preko Dominica Solankea, pa nastavili strpljivo čuvati prednost i odolijevati brojnim centaršutevima i ubacivanjima iz prekida kojima je Manchester United pokušavao stići do izjednačenja na silu, kad već nije išlo kroz pas igru ili sredinu dobro zgusnutih i čvrsto postavljenih gostiju. Inače, bio je to šesti puta ove sezone da Manchester United na domaćem terenu prvi prima pogodak, po čemu su od njih lošiji tek nogometaši Sheffield Uniteda.

Pokušavao je Erik ten Hag ubacivanjem Rasmusa Hojlunda i dugim loptama igrao igru koja Bournemouthu najviše odgovara, a ono što nisu uspjeli njegovi igrači, napravili su gosti.

U 68. minuti za 2:0 je zabila zamjena Philip Billing, a Marcus Tavernier u 73. minuti iz kornera pronašao je usamljenu glavu Marcosa Senesija za 3:0, nakon čega je po tko zna koji put ove sezone kod igrača Manchester Uniteda nastupilo dobro poznato malodušje, a nisu bolji bili niti njihovi navijači koji su u velikom broju krenuli napuštati svoja mjesta.

Možda i bolje za njihovo mentalno zdravlje, jer ono što su u 92. minuti napravili Sofiane Amrabat i Harry Maguire bi nekima definitivno naudilo. Katastrofalne odluke, katastrofalno postavljanje, gubljenje lopte u opasnoj zoni rezultiralo je golom Dangoa Ouattare za 4:0, no zbog igranja rukom VAR provjera rezultirala je poništavanjem pogotka, pa je rezultat ipak kozmetički bio nešto ljepši.

Sa 70% posjeda lopte domaći su uspjeli uputiti tek tri udarca na gol, dok su gosti s 30% posjeda lopte pucali po golu Onane četiri puta i stigli do povijesne pobjede. Manchester United u idućim utakmicama do kraja godine čekaju Bayern, Liverpool, West Ham, Aston Villa i Nottingham Forest, a pitanje je hoće li Erik ten Hag uspjeti izbjeći i ovu katastrofu.

U ostalim utakmicama, Sheffield United uspio je stići do druge pobjede sezone protiv Brentforda, a ponovno je ključ bio najbolji ovosezonski igrač James McAtee, pa su se Oštrice izjednačile s Burnleyem na pretposljednjem mjestu ljestvice. A baš je Burnley upisao iznenađujući bod na gostovanju kod Brightonam, gdje su čak i vodili od 45. minute preko Wilsona Odoberta, da bi konačnih 1:1 postavio Simon Adingra.

Wolvesi i Nottingham Forest također su odigrali 1:1, a pogotke su postigli Harry Toffolo za goste te Matheus Cunha za domaće.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano