Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povijesno zlato za Rumunjsku u veslanju, do zlata još tri države

Danas su na programu veslanja na Olimpijskim igrama bila finala u dvije kategorije – dvojcu na pariće i četvercu bez kormilara, a sve četiri utrke bile su jako uzbudljive te s četiri različite države osvajačice.

Prve su na trkalište izašle natjecateljke u dvojcu na pariće, a Novozelanđanke Lucy Spoors i Brooke Francis su sjajno odvoženim zadnjim kilometrom stigle do cilja za 6:50:45 minuta te stigle do prvog zlata za Novi Zeland u ovoj kategoriji još od 2008. godine, te trećeg ukupno. Srebro je pripalo Rumunjskoj, a bronca Velikoj Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije naše braće Lončarić, na stazi se odvezla i muška utrka finala dvojca na pariće. Do zlata su za 6:12:58 minuta stigli Rumunji, ispred Nizozemske i Irske. Prva je ovo ikad olimpijska medalja u dvojcu na pariće za Rumunjsku u povijesti, pa će tako Andrei Cornea i Marian Enache imati posebno mjesto u rumunjskim povijesnim knjigama.

A do svog prvog zlata stigle su srebrne s prošlih Igara, veslačice Nizozemske u četvercu bez kormilara. One su gotovo u foto-finišu s vremenom od 6:27:13 za 18 stotinjki bile brže od Britanki, dok su brončanu medalju osvojile veslačice Novog Zelanda.

Muški četverac bez kormilara donijeo nam je prvo zlato za Sjedinjene Američke Države još od Rima 1960. godine, a Amerikanci su 5:49:03 minuta bili brži od srebrnog Novog Zelanda te brončane Velike Britanije.

Komentari

Povezano