Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povijest se ponavlja – Wawrinka ponovno u finalu Umaga

Nakon što je Alexei Popyrin postao prvi finalist ATP turnira u Umagu, u kasnonoćnoj priredbi na Centralnom terenu mu se u nedjeljnom finalu pridružio Stan Wawrinka. Švicarac je po četvrti put u nizu slavio s 2-0 u setovima, a ovog puta je porazio drugog nositelja – Talijana Lorenza Sonega.

Oba tenisača su suvereno osvajala svoje servis gemove prepustivši svojim protivnicima maksimalno po jedan poen po gemu sve do Wawrinkinog vodstva od 4:3. Tada Švicarac dolazi do dvije break lopte i već prvu uspijeva realizirati za 5:3. Stan je nakon toga servirao za set te je imao prednost od 40-15 i dvije set lopte. Ipak je Sonego uspio zakomplicirati situaciju ponajviše zbog Wawrinkih neprisiljenih pogrešaka pa Talijan dolazi do break prigode za ostanak u setu. Wawrinka je to spasio as servisom i na kraju osvaja set sa 6:3 poslije 38 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je bio gotovo preslika prvog. Ponovno su obojica lagano osvajali svoja prva tri servis gema nakon čega je još jednom ključan bio četvrti Sonegov servis gem. Tada je Talijan najprije spasio jednu break loptu servis winnerom, no kod druge je lopticu zakucao u mrežu pa je Wawrinka poveo s 4:3.

Sonego nije mogao zaprijetiti Švicarcu na primanju servisa pa je tako Wawrinka osvojio drugi set sa 6:4 čime je izborio drugo finale umaškog turnira u karijeri. Prethodno finale je igrao 2006. godine kada je svladao Novaka Đokovića za svoju prvu ATP titulu u karijeri.

Za Wawrinku će ovo biti prvo finale nakon 2019. godine i Antwerpena te ukupno 31. u karijeri. Dosad ima 16 titula.

Komentari

Povezano