Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povratak europske košarke u Zagreb: Dinamo poražen od Dijona

Europska košarka se nakon pet godina vratila u Zagreb, a tom prilikom su košarkaši Dinama u sklopu kvalifikacija za FIBA Europe Cup ugostili francuski Dijon. U prvoj kvalifikacijskoj utakmici gosti su slavili rezultatom 84:95 (24:24, 18:23, 21:26, 21:22). Košarkaši Dinama odigrali su zaista sjajnu utakmicu te su imali aktivan rezultat sve do kraja susreta, kada je presudila individualna kvaliteta u redovima gostiju.

Prva četvrtina susreta igrala se u vrlo visokom ritmu. Dijon je od početka pokušao nametnuti run&gun košarku, koja je odgovarala motiviranim košarkašima Dinama. Francuzi su u početnim minutama svojih tehničkim greškama poklanjali lagane poene Dinamu, no u napadu su bili vrlo učinkoviti s linije za tri poena. Prva četvrtina završena je izjednačenim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je i u drugoj četvrtini nastavio se vrlo brzom i agresivnom košarkom. Posebno su bili inspirirani Novačić i Kraljević, koji su svojim iskustvom predvodili domaćine. Krajem poluvremena do izražaja je došla individualna kvaliteta Dijona, koji su se s nekoliko lakih poena odvojili na šest poena razlike. Pokušao je strateg Dinama, Vanja Miljković, minutom odmora slomiti nalet gostiju, no na odmor se otišlo s pet poena prednosti za Dijon. Mnogi su očekivali kako će iskusna francuska momčad slomiti Dinamo odmah u prvom poluvremenu, no košarkaši Dinama su nošeni pjesmom glasnih Bad Blue Boysa pokazali su zaista respektabilnu igru.

Trica sa zvukom sirene u prvom poluvremenu nije mnogo omela košarkaše Dinama, koji su sjajno otvorili treću četvrtinu. Serijom brzih poena, zabrinuli su francuskog trenera koji je morao nastaviti s brojnim rotacijama u momčadi ne bi li pronašao idealnu petorku. Krajem treće četvrtine Dijon je pokazao zašto su uoči susreta bili veliki favoriti. Podigli su razinu agresivnosti u obrani, dok su u napadu pogađali vrlo teške šutove. Dinamo više nije mogao pratiti visoki ritam utakmice te je prednost prvi puta narasla i na dvocifrenu razliku.

No, utakmica nije gotova dok sirena ne odsvira kraj. Gosti su u posljednju dionicu ušli vrlo opušteno, što su košarkaši Dinama kaznili. Poništili su prednost gostiju te su vratili utakmicu u egal. Četiri minute prije kraja, Kraljević je polaganjem izjednačio rezultat te je podigao dvoranu na noge, a francuski trener morao je reagirati minutom predaha. Na kraju je presudila individualna kvaliteta u redovima Dijona te prvi kvalifikacijski susret završen minimalnim slavljem gostiju. Uzvratna utakmica na rasporedu je za tjedan dana u Dijonu.

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Novačić s 26 poena te Vučić i Kraljević s 17 poena.

Komentari

Povezano