Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povratak ikonskog stadiona: Osijek u Kupu ide na gostovanje u Veliku

Rane faze Hrvatskog nogometnog kupa uvijek nam pružaju ikonske trenutke koja podsjećaju na neka prijašnja vremena. Jedan takav doći će u osmini finala gdje će se sastati Slavonija iz Požege i Osijek.

Slavonija je u šesnaestini finala s 3:0 izbacila Oriolik i tako zaradila sraz s Osijekom. Vodstvo Požežanima donio je Alen Jagodić, a pitanje prolaska potvrdio je Martin Šubara s dva gola u nastavku. Time je klub koji je trenutno u samom vrhu 3. NL istok izborio sraz s prvoligašem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi uveličali prigodu, domaćini su se odlučili susret premjestiti 15-ak kilometara sjevernije od Požege. Točnije, utakmica će se igrati u Velikoj na nekadašnjem stadionu od Kamen Ingrada. Slavonija će si tako povećati prihod od ulaznica, više navijača će moći doći na utakmicu, a Velika će nakon 17 godina ugostiti prvoligaša.

Osijek je za vrijeme boravka Kamen Ingrada u prvoj ligi devet puta gostovao u Velikoj koja mu nije bila pretjerano omiljeno gostovanje. Osijek je do pobjede došao samo tri puta, dok je Kamen Ingrad slavio pet puta. Gol razlika u Velikoj bila je 14:10 u korist Kamen Ingrada.

Sedamnaest godina kasnije, Osijek će se vratiti na stadion s kojeg pobjedu nije uspio uzeti niti njemački velikan Schalke. Kamen Ingrad je na njemu šest sezona igrao prvu ligu prije nego što je 2007. ispao iz najvišeg ranga.

Komentari

Povezano