Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povratnik Delić Šibeniku donio pobjedu nad Orijentom

Posljednju utakmicu 16. kola Prve nogometne lige, drugog razreda hrvatskog klupskog nogometa, odigrali su u popodnevnom terminu u ponedjeljak Šibenik i Orijent.

Šibenik je tražio pobjedu kako bi zadržao korak i pet bodova manjka za vodećim Zrinskim iz Jurjevca, dok je Orijent tražio prekid negativnog niza i više od dva mjeseca bez pobjede kako bi se odmaknuo od dna lige kojem su ove jeseni sve bliži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je u utakmicu ušao s početnom postavom: Đaković – Dujmović, Perić, Gačić – Brajković, Marijanović, Pozo, Cvijanović – Bačelić-Grgić, Božić, Majić. Slobodan Grubor goste sa Sušaka postavio je pak u sljedeću jedanaestorku: Mohorović – Švrljuga, Agić, Mulac, Mršić – Putnik, Valjan – Črnko, Gajzler, Monjac – Faal.

Kroz prvo je poluvrijeme Šibenik bio nešto bolja i konkretnija momčad no do pogotka nisu stigli. Početkom drugog poluvremena konkretizirali su svoju nadmoć, niz kratkih dodavanja gurnuo je povratnika Ivana Delića u kazneni prostor, no otišao je ukoso, a pokušaj prebacivanja gostujućeg vratara Denis Putnik je skrenuo u vlastitu mrežu za 1:0.

Prepustio je tada Šibenik loptu gostima i čuvao stečeno vodstvo. Pritom su vrebali svoje prilike iz kontranapada, a Orijent “na mišiće” pokušao doći do izjednačenja. Ipak, nijedna momčad nije uspjela doći do pogotka, te je utakmica završila 1:0. Šibenik se pobjedom odvojio na dva boda prednosti ispred trećeplasiranog Vukovara, dok je Orijent ostao na 10. mjestu lige sa samo jednim bodom viška pred Solinom i BSK-om.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano