Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povratnik Lovrić s dva gola u četiri minute vodio Osijek do pobjede

Na Stadion NK Rudeša u istoimenom zagrebačkom kvartu ovog smo petka po prvi puta u povijesti gledali jednu prvoligašku utakmicu! Tamo je Rudeš dočekao Osijek u prvoj utakmici 29. kola SuperSport HNL-a. Podsjetnika radi, Rudeš je ove sezone, ali i svoje prve dvije sezone u HNL-u igrao na Stadionu u Kranjčevićevoj ulici jer njihov stadion nije odgovarao uvjetima i zahtjevima najviše ranga hrvatskog nogometa.

Nedavno su od HNS-a ipak ishodovali uvjetnu licencu za povratak u svoj dom, a čast “otvaranja” terena dobio je Osijek koji je u Zagreb doputovao pod imperativom pobjede kojom bi preskočili Lokomotivu na četvrtom mjestu ljestvice – onom koje će s obzirom na rasplet finala Kupa sada sigurno voditi u Europu sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče postava, na vrata Rudeša vratio se njihov kapetan Matej Marković, a u sastav se na poziciju desnog beka nakon ozljede vratio i Fran Karačić. Lukas Magđinski i drugu je utakmicu zaredom prvi izbor na lijevom beku za trenera Davora Mladinu. Kao i prošlo kolo protiv Rijeke, Roko Brajković opet je susret započeo u vrhu napada, a Vinko Petković bio je na desnom krilu. Konačno, u prvih 11 na lijevo krilo vratio se Eros Grezda.

Nakon što je nekoliko utakmica kemijao s formacijom s trojicom igrača u zadnjoj liniji, Zoran Zekić danas je odustao od te formule i vratio “četvorku” u obranu. Među vratnicama se pojavio mladi Franko Kolić kojem je ovo bio debitantski nastup za Bijelo-plave. Na desnog beka se vratio Nail Omerović, a četiri su igrača u sredini bila posložena u nešto što je trebalo nalikovati rombu. Darko Nejašmić bio je u središnjoj i nešto povučenijoj poziciji, lijevo je stajao Petar Pušić, desno Vedran Jugović. Ofenzivniju centralnu ulogu imao je Domagoj Bukvić kojeg smo dosada gotovo isključivo gledali uz aut-liniju. U napadu je ordinirao dvojac Anton MatkovićRamón Miérez.

Iz prve prilike utakmice Rudeš stiže u vodstvo! Izborili su igrači domaće momčadi korner u 11. minuti, kada je proradila australska kombinacija – udarac iz kuta s desne strane izveo je Karačić i pogodio glavu Tomislava Mrčele koji precizno cilja malu mrežu za 1:0.

Bio je to prvi HNL pogodak Mrčele još od 28.8.2015., kada je kao igrač Lokomotive zabio Zagrebu u 1:2 pobjedi u sklopu 8. kola te sezone. Zanimljivo, i tada je kao i danas Mrčela teren i dres dijelio s Grezdom.

Nije primljeni pogodak previše trgnuo Osiječane koji su uglavnom nezainteresirano odrađivali svoje obaveze na terenu. Ponešto su ipak podigli svoju zadnju liniju, i time pustili puno prostora za kontranapade koje su vješto koristili Rudešovi bočni brzanci, a naročito Grezda na lijevoj strani.

Nakon jedne takve akcije u 30. minuti lopta je stigla do Luke Pasaričeka koji je iz prvog pokušaja pogodio blok, a lopta mu se vratila u noge. Iz obećavajuće je pozicije opet pucao Rudešov veznjak, no Roko Jurišić uspio je odbiti tu loptu koja je završila u korneru. Uzvraćaju gosti već u sljedećoj akciji kada je s otprilike 25 metara dobro opalio Matković čiji udarac brani Marković, što im je bio prvi udarac u okvir gola.

Dvije minute kasnije Bijelo-plavi su dočekali i prvu priliku utakmice – te ju odmah iskoristili. Pokušaj proigravanja Miéreza domaća je obrana odbila, lopta se vratila Pušiću koji je ovaj put dodao do Argentinca. Ovaj je petom iz prvog dodira loptu ostavio za Švicarca koji iz prve precizno gađa mrežu pored ukopanog Markovića za 1:1.

Odmah u sljedećoj minuti opet je Miérez u ulozi razigravača. Ovaj je put ostavio loptu za Bukvića koji puca iz prve i plasiranim udarcem cilja dalji kut, no pogađa stativu! Lopta se odbila do Matkovića koji nije uspio iz blizine zapucati.

Došao je Osijek blizu preokretu u prvoj i jedinoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Ubačaj s desne strane stigao je do usamljenog Jurišića koji oštro vraća loptu u peterac, a tamo ju nije stigao “poklopiti” Matković te se ona “prošetala” kroz peterac i završila u gol-autu.

Zasigurno je nezadovoljan prikazanim od svojih igrača bio trener Zekić, te je sukladno svojim načelima pristupio zamjeni na poluvremenu – Omerović je napustio travnjak a na njega je ušao Renan Guedes.

Zanimljivo, premda je Rudeš odigrao korektno poluvrijeme i imao pozitivan rezultat, Mladina je napravio čak tri promjene u kadru. Iz igre su izašli Vanja Vukmanović, Riad Mašala i Mateo Pavlović, a u nju su ušli Marin Kuzmanić, Karlo Špeljak i Aboubacar Camara.

Baš je svježi Guedes kreirao prvu priliku drugog poluvremena. Igrala se 53. minuta kada je Brazilac proletio desnom stranom, sjajno ubacio i gađao drugu stativu, tamo je do nje došao Matković no nije uspio pucati. Sačuvao je mladi Osijekov napadač loptu i odigrao povratno za Pušića koji iz blizine puca tek u domaći blok.

U nastavku je akcije Matković izborio slobodni udarac i pritom se ozlijedio, a zamijenio ga je na terenu povratnik nakon ozljede Kristijan Lovrić. Baš je Lovrić namjestio loptu iskosa lijevo otprilike 20 metara od gola i u prvom dodiru s loptom na utakmici fantastično naciljao bliže rašlje! Lopta se zakoprcala u mreži a Lovrić s velikim osmijehom proslavio gol za 1:2.

Prošle su tri minute igre a Osijek je već podebljao vodstvo. Plodonosan se pokazao ulazak Guedesa koji je opet projurio alejom Rudešove lijeve strane, ubacio sjajnu nisku loptu za Lovrića koji iz drugog dodira utakmice u samo četiri minute igre zabija drugi gol za 1:3!

Statistika Kristijana Lovrića četiri minute po ulasku u igru
Izvor: Sofascore

Otvorili su se domaći igrači koji nisu bacili koplje u trnje usprkos dva gola rezultatskog manjka. Nismo pred osječkim vratima vidjeli izraženije prilike, istaknimo tek dobar pokušaj Pasaričeka u 73. minuti, no udarac u bliži kut Kolić bez većih problema ukroćuje.

I trud im se ubrzo isplatio! Ista je kombinacija iz prvog poluvremena proradila u 80. minuti. Ovaj je put iz slobodnog udarca s desne strane ubacio Karačić, ponovno pronašao glavu Mrčele, a ovaj opet precizno gađao mrežu za 2:3.

Snage za još jedan pogodak i povratak u utakmicu nije bio, stoga su sva tri boda otišla u Osijek koji je pobjedom preskočio Lokomotivu na četvrtom mjestu ljestvice, barem do sutrašnjeg ogleda Lokosa i Gorice.

Komentari

Povezano