Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poznat popis tenisača u glavnom turniru Croatia Opena u Umagu

Vodstvo Plava Laguna Croatia Opena u Umagu je danas objavilo popis od 20 tenisača koji će se naći u glavnom ždrijebu turnira koji će se od 24. do 30. srpnja održati na umaškim terenima. Na popisu su tri TOP 50 tenisača, dva Hrvata te tri Grand Slam osvajača.

Prvi nositelj turnira, a ujedno i jedini tenisač iz TOP 10 društva, bit će Holger Rune. Danac je u prethodna dva nastupa ostao dužan jer je 2021. godine u prvom kolu poražen od Moldavca Radu Albota s 2-1 u setovima, dok je prošle godine u drugom kolu poražen od Španjolca Bernabe Zapate Mirallesa s 2-1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tenisača koji su trenutno među društvom od 50 najboljih, u glavnom ždrijebu su i Čeh Jiri Lehečka te Talijan Lorenzo Sonego. Nijedan od njih dvojice dosad nije nastupio u Umagu.

Hrvatski tenis će predstavljati osvajač US Opena i trostruki Grand Slam finalist Marin Čilić koji se u Umagu vraća na ATP Tour poslije ozljede i operacije koljena te Dino Prižmić koji je dobio pozivnicu organizatora. Podsjećamo, Prižmić je osvojio juniorski Roland Garros ove godine. Čilić je 2011. godine poražen u finalu od Ukrajinca Alexandera Dolgopolova, dok je godinu dana kasnije osvojio turnir pobjedom nad Marcelom Granollersom u finalu.

Dva fantastična imena će također upriličiti 33. izdanje ATP turnira u Umagu, a riječ je o Stanislasu Wawrinki koji kraj svog imena ima 3 Grand Slama i jednu umašku titulu i to iz 2006. godine kada mu je finalni meč predao Novak Đoković te o Dominicu Thiemu, osvajaču US Opena i četverostrukom Grand Slam finalistu koji je 10 od svojih 17 titula osvojio na zemljanoj podlozi uključujući i titulu u Umagu iz 2015. godine.

„ Izrazito smo ponosni na ovogodišnju listu igrača na Plava Laguna Croatia Open Umag, s obzirom da lista obuhvaća tenisače s naših glavnih emitivnih tržišta. Na taj način jedini hrvatski ATP turnir zadržava i ulogu promotora hrvatskog turizma, s obzirom da će se upravo na našim emitivnim tržištima s pažnjom pratiti turnir. Vjerujemo da ćemo tenisačima i ljubiteljima tenisa pružiti pravi doživljaj na terenima Stella Marisa i izvan njih, stoga sve još jednom pozivam da osiguraju svoje mjesto u Umagu“, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora turnira, ujedno i predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

ATP Plava Laguna Croatia Open, Umag

Direktor turnira Tomislav Puljak je također iznimno zadovoljan popisom.

„Na popisu je nekoliko iskusnih igrača koji su se već dokazali na velikim turnirima, ali i neki mlađi, pred kojima je vjerojatno odlična karijera“, rekao je direktor turnira Plava Laguna Croatia Open Umag Tomislav Poljak. „Jedan od njih je 21-godišnji Čeh Jiri Lehečka, četvrtfinalist Australian Opena, koji ove godine već ima dvije pobjede nad tenisačima rangiranima među deset najboljih. Dolazi nam Talijan Lorenzo Sonego, koji je do sada osvojio tri ATP turnira, a tu su i Španjolci Roberto Carballes Baena i Albert Ramos-Vinolas, koji je preklani u Umagu igrao u polufinalu. Vraća se i osvajač Umaga 2018., Talijan Marco Cecchinato, a njegov sunarodnjak i također bivši osvajač Umaga Fabio Fognini nije uspio ući izravno na glavni turnir.“

Trenutno je najzastupljenija nacija u glavnom turniru – Italija, koju će uz spomenutog Sonega, predstavljati Matteo Arnaldi i Marco Cecchinato. Preostala imena u glavom ždrijebu su Benjamin Bonzi, Roberto Carballes Baena, Federico Coria, Taro Daniel, Marc-Andrea Huesler, Fabian Marozsan, Christopher O’Connell, Sebastian Ofner, Alexei Popyrin, Albert Ramos Vinolas te Alexander Shevchenko.

Popis sudionika turnira još uvijek nije konačan, jer su na raspolaganju tri pozivnice za glavni ždrijeb. Jedna je, kao što smo već napisali, dodijeljena jednom od najboljih mladih hrvatskih tenisača i nedavnom osvajaču juniorskog Roland Garrosa – Dini Prižmiću, a dobitnici preostale dvije bit će objavljeni naknadno.

Nažalost, na popisu nisu prošlogodišnji finalisti – osvajač Carlos Alcaraz te Jannik Sinner, no i bez njih će ovaj turnir još jednom biti iznimno jak.

Komentari

Povezano