Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poznati finalisti Monte Carla, Dodig u finalu parova

Andrey Rublev prvi se plasirao u finale Master 1000 turnira koji se igra u Monte Carlu. Sa 5-7, 6-1, 6-3 pobijedio je desetog igrača svijeta Amerikanca Taylora Fritza. U trećem setu pri vodstvu Rusa 3:2 meč je prekinut zbog kiše, a pri povratku na teren Rublev je napravio break i mirno priveo meč kraju. Rublev je tako postao peti tenisač u ovom stoljeću koji se plasirao u finale Monte Carla nakon što je izgubio prvi set u polufinalnom meču. Prije njega su to uspjeli Dominik Hrbaty, Rafael Nadal, Novak Đoković i Kei Nishikori.

U drugom meču sastavili su se Jannik Sinner i Holger Rude. Talijan je samim ulaskom u polufinale oborio dva rekorda. Postao je najmlađi igrač u Open eri koji je u istoj sezoni došao do polufinala Indian Wellsa, Miamia i Monte Carla, prije njega ovaj pothvat uspjela je napraviti samo velika četvorka! Ujedno je postao prvi Talijan od 1990. koji je ušao u 4 polufinala Masters 1000 turnira.

No, u finale na kraju ide Danac koji je nakon 2 sata i 44 minute duge bitke slavio s 1:6,7:5,7:5. Kao i u prvom meču velike probleme organizatorima stvarala je kiša, koja je više navrata prekidala meč. Prvi set je uzeo Talijan glatko s 6:1, u drugom setu Rune je imao veliko vodstvo, ali si je zakomplicirao život i dopustio protivniku da dođe na 5:5, srećom po Danca taj set je otišao u njegovu koristi. U zadnjom setu vidjeli smo jedan break i taj je bio ključan. Rune je pri vodstvu 6:5 oduzeo servis protivniku i plasirao se u finale.

U finalu parova u Monte Carlu Hrvatska će imati predstavnika! Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek pobijedili su sa 7:6,6:4 Fabrice Martina i Andreas Miesa. U finalu će odmjeriti snage protiv Monegažanina Arneoda i Austrijanca Weissborna.

U kvalifikacijama za WTA Sttutgart naše tenisačice upisale su polovičan učinak. Prva na teren izašla je Ana Konjuh koja je izgubila svoj meč od 55. igračice svijeta i druge nositeljice kvalifikacijskog turnira Alycije Parks s 1:6,6:2,6:4. Petra Martić koja je ujedno i prva nositeljica bez većih problema je svladala Uzbekistanku Abduraimovu s 6:4,6:2. U sljedećom kolu igrati će protiv domaće predstavnice Sabine Lisicki, finalistice Wimbledona 2011. godine.

Komentari

Povezano