Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poznati parovi četvrtfinala rukometaša na Olimpijskim igrama

Osim utakmice Hrvatske i Španjolske, na olimpijskom turniru u rukometu odigrano je još pet utakmica posljednjeg kola natjecanja po skupinama u muškoj konkurenciji.

U skupini A gdje se nalazi i Hrvatska dan je otvoren pobjedom moćne Švedske nad Japanom 40:27 (16:9). Šveđani su pri rezultatu 2:2 napravili seriju 10:3 i pitanje pobjednika već je tada praktički bilo riješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici ove skupine viđena je još jedna golijada u kojoj je Njemačka nadjačala Sloveniju s 36:29 (23:14). Slovenci su držali egal do pred kraj prvog dijela, no onda su potonuli. Razlog tome bio je i razbranjeni golman Andreas Wolff, skupivši 10 obrana za 30 minuta.

Druga skupina otvorena je utakmicom Egipta i Argentine u kojoj je Egipat slavio preokretom u drugom dijelu sa 34:27 (14:15). Od 16 sati došao je red na utakmicu Francuza protiv Mađara u kojoj su domaćini slavili s 24:20 (11:8). Trikolori su se najviše oslonili na Elohima Prandija koji je dao sedam golova, a po pet su dodali Dika Mem i Hugo Descat. Naši sjeverni susjedi bili su solidni, ali ništa više od toga.

U posljednjoj utakmici prije Hrvatske, Danska se osvetila Norveškoj za težak poraz na ženskom turniru i slavila s 32:25 (17:12). Danci su igrali na krilima Simona Pytlicka koji je zabio odličnih devet golova.

Tako sada znamo da će parovi četvrtfinala biti Njemačka-Francuska, Slovenija-Norveška, Švedska-Egipat i Španjolska-Danska.

Komentari

Povezano