Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poznati su parovi kvalifikacija za popunu 1. NL i ulazak u 2. NL

Nakon što su, nešto kasnije od HNL-a, okončane sezone u drugom i trećem rangu hrvatskog nogometa tj. 1. i 2. NL, ostalo je još popuniti upražnjena mjesta ekipa koje idu u dodatna doigravanja.

Kao što je već i poznato, iz 1. NL u HNL izravno ide prvak Šibenik umjesto Rudeša koji ispada iz HNL-a kao posljednjeplasirana ekipa, dok iz 1. NL u 2. NL izravno ispada Solin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz 2. NL u 1. NL izravno ulazi prvak Opatija, dok će u doigravanje drugoplasirana ekipa iz 2. NL Kustošija te pretposljednja ekipa iz 1. NL, Orijent. Ždrijeb je odlučio kako će se prva utakmica ovih protivnika odigrati 9. lipnja u 18:00h u Zagrebu, a uzvrat 14. lipnja u 18:00h u Rijeci.

Iz 2. NL pak izravno ispadaju Belišće, koje seli u 3. NL – Istok, te Krk, koji seli u 3. NL – Zapad. U doigravanje je trebala ili 14.-plasirana ekipa lige, Jadran Poreč, no HNS je odlučio kako to neće biti potrebno s obzirom da je Polet iz Svetog Martina na Muri usprkos uvjerljivom osvajanju 3. NL – Sjever, odustao od potencijalnog plasmana u najniži jedinstveni rang hrvatskog nogometa.

Standings provided by Sofascore

U tom slučaju, HNS je procijenio kako Jadran ima pravo prvenstva u kvalifikacijskim utakmicama, te će se jedino odigrati dvije kvalifikacijske utakmice između ekipa koje su osvojile naslove prvaka trećih liga.

Tako će se također 9. lipnja i također od 18:00h susresti Slavonija i Uljanik, te nekadašnji prvoligaši Segesta i Zadar. Uzvratne utakmice odigrat će se 16. lipnja, od 17:30h.

Slavonija iz Požege, koja je osvojila 3. NL – Istok sa 6 bodova prednosti nad Čepinom i prošle je godine igrala kvalifikacijske susrete protiv Radnika iz Križevaca, a nakon pobjede 3:0 na domaćem terenu u spektakularnom uzvratu prosula veliku prednost i izgubila 5:1. Ova mlada ekipa, u kojoj se najviše ističe nekadašnji napadač Lokomotive i Šibenika Ivan Antunović, će svoj domaći susret igrati na ŠRC Kamen Ingrad u Velikoj, nekadašnjem poprištu sjajnih HNL i europskih dvoboja, s obzirom da je njihov stadion u Požegi još uvijek u izgradnji.

Standings provided by Sofascore

S druge strane stajat će im Uljanik iz Pule, ekipa koja je naslov prvaka 3. NL – Zapad potvrdila tek u posljednjem kolu, pobjedom u dvoboju protiv direktnog rivala Rovinja. Uljanik svoje utakmice igra na još jednom terenu koji je bio dom HNL utakmica, ŠRC Veruda, a posebno su uspješni bili upravo u domaćim trećeligaškim susretima u kojima je jedina ekipa koja je uspjela otići neporažena bila Halubjan iz Viškova. Najistaknutiji igrač ekipe je nekadašnji napadač Istre i Cibalie, Robert Perić-Komšić.

Standings provided by Sofascore

Što se tiče nekadašnjeg prvoligaškog dvoboja koji se igrao u ’90-im godinama 20. stoljeća, Segesta iz Siska uvjerljivo je prodefilirala 3. NL – Centar ostavivši Gaj Mače iza sebe 13 bodova, a ekipa je puna nekadašnjih prvoligaških iskusnika poput Krešimira Kovačevića, Filipa Mihaljevića, Tomislava Gomelta, Vlatka Martinovića i onog najpoznatijeg, nekadašnjeg Hajdukovog igrača i najpoznatije “bezobrazne ljevice hrvatskog nogometa” – Tonćija Kukoča – Petraella.

Standings provided by Sofascore

S druge strane terena nać će se Zadar, ekipa koja je do kraja travnja vodila bitku za prvo mjesto sa Zagorom iz Unešića, da bi na kraju prvenstvo okončala sa 4 boda prednosti. Najistaknutiji igrač ekipe i najbolji strijelac je nekadašnji daroviti junior Hajduka, Krešimir Luetić.

Standings provided by Sofascore

Po završenim susretima kompletirat će se i preostali sastavi 3. i 4. liga te županijskih liga, na koje utječu rezultati ovih utakmica.

Komentari

Povezano