Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poznati su prvi polufinalisti Lige prvaka. Sedmerci odlučili pobjednika

Danski Aalborg i branitelj naslova Magdeburg su prvi polufinalisti ovosezonske EHF Lige prvaka. U prvom susretu dana. Aalborg je na svom terenu nadoknadio jedan gol zaostatka iz prve utakmice protiv Veszprema. Rezultat je bio 33:28, a najbolji pojedinac Mads Hoxer Hangaard s devet postignutih pogodaka. Mikita Vajlupov je zabio šest golova za Veszprem.

Prošlogodišnji finalisti, Magdeburg i Kielce su nam priuštili pravu dramu. Magdeburg je također morao nadoknaditi zaostatak od jednog gola iz prvog susreta. Minutu i 15 sekundi prije kraja Magdeburg je imao prednost od dva razlike, ali se onda za Kielce ukazao Igor Karačić i zabio za konačnih 23:22. Pristupilo se izvođenju sedmeraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pet serija sedmeraca nije bilo pobjednika jer su igrači obje ekipe bili precizni tri puta. Vratari obje momčadi su obranili po dva udarca. Karačić je bio jedan od igrača koji su promašili sedmerac za Kielce i to mu se dogodilo odmah u prvoj seriji, a Alex Dujšebajev u petoj seriji nije uspio postići gol za pobjedu.

Kielce ponovno promašuje u šestoj seriji, a Omar Ingi Magnusson zabija sedmerac za prolaz Magdeburga. Magnusson se istaknuo sa šest golova kao najbolji igrač njemačke momčadi, dok je Dujšebajev predvodio goste s četiri gola. Karačić je postigao tri pogotka i dodao tome tri asistencije, dok je Sandro Meštrić zabilježio dvije obrane za Kielce.

Preostala dva polufinalista bit će poznata nakon četvrtka. Montpellier ima prednost od devet golova protiv Kiela u prvom susretu, dok Barcelona ulazi u drugu utakmicu s prednošću od osam golova protiv PSG-a na svom terenu.

Komentari

Povezano