Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poznato protiv koga će u-21 reprezentacija tražiti odlazak na EURO

Nakon što je završila druga u svojoj kvalifikacijskoj skupini, hrvatska u-21 reprezentacija odlazak na Europsko prvenstvo u Slovačkoj morat će tražiti preko dodatnih kvalifikacija.

Ždrijebom održanom u Nyonu, izabranici Ivice Olića saznali su da će ih tamo čekati dvomeč s vršnjacima iz Gruzije. Prva utakmica igra se u Gruziji 14. studenog, dok je uzvrat pet dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzijci su do dodatnih kvalifikacija došli osvojivši drugo mjesto u svojoj skupini. Imali su 19 bodova manje od perfektne Nizozemske, dok su u posljednjem kolu iskoristili poraz Švedske i pobjedom protiv Sjeverne Makedonije pobjegli im na plus dva i osigurali drugo mjesto. 

Hrvatska reprezentacija na Transfermarktu vrijedi 53,6 milijuna eura, što je osjetno više od Gruzijaca koji su procijenjeni na 13 milijuna. Najvrjedniji igrač je Irakli Azarovi, lijevi bek iz Šahtara koji vrijedi pet milijuna eura, a skupio je i već 18 utakmica za A reprezentaciju za koju je debitirao prije tri godine.

Gruzija U21 je ovo 15. sudjelovanje u kvalifikacijama za U21 Euro, a do sada se nisu kroz kvalifikacije plasirali nijednom. Na prošlom U21 Euru održanom prošle godine su igrali je su bili domaćini. Prošli su skupinu s Belgijom, Nizozemskom i Portugalom upisavši pobjedu protiv Portugala i dva remija. U četvrtfinalu su ispali od Izraela nakon jedanaesteraca. 

Komentari

Povezano