Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poznato tko će suditi susret Hrvatske i Albanije

Utakmicu drugog kola skupine B Europskog prvenstva između Hrvatske i Albanije, koja će se igrati u srijedu, 19. lipnja u Hamburgu, sudit će Francuz Francois Letexier, kako je objavila UEFA. Pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, dok će četvrti sudac biti Švicarac Sandro Schaaler. VAR sudac će biti Francuz Willy Delajod, a u VAR sobi će biti Francuz Jerome Brisard i Nijemac Bastian Dankert.

Letexier, koji ima 35 godina, smatra se jednim od najperspektivnijih sudaca mlađe generacije u Europi. U najvišem rangu francuskog nogometa počeo je suditi 2016. godine, a od 2017. godine nalazi se na FIFA-inoj listi sudaca. Trenutno je na UEFA-inoj Elitnoj listi sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu je sudio u studenom 2022. godine u utakmici skupine Lige prvaka, kada je zagrebačka momčad izgubila od Chelseaja rezultatom 2:1 u Londonu. Hrvatskom prvaku sudio je i u veljači 2022. godine, u uzvratnoj utakmici play-offa Europske lige protiv Seville. Dinamo je pobijedio 1:0, ali je ispao ukupnim rezultatom 3:2.

Dinamu je sudio i u srpnju 2018. godine, u uzvratnom susretu 2. pretkola Lige prvaka protiv Hapoel Beer Sheve. Utakmica u izraelskoj Be’er Shevi završila je rezultatom 2:2, a Dinamo se plasirao u 3. pretkolo zahvaljujući ukupnoj pobjedi od 7:2, nakon uvjerljive pobjede 5:0 u Zagrebu.

U rujnu 2020. godine vodio je susret trećeg pretkola Europske lige između Malmöa i Lokomotive, koji je završio rezultatom 5:0. Također je sudio i Rijeci u uzvratnoj utakmici play-offa Europske lige protiv Genta u kolovozu 2019. godine. Utakmica na Rujevici završila je rezultatom 1:1, ali se Rijeka nije plasirala u natjecanje po skupinama jer je u prvom susretu izgubila 2:1.

Komentari

Povezano