Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poznato tko sudi Dinamu u pohodu na Ligu prvaka

Dinamo je saznao suca za susret protiv Qarabaga koji je na rasporedu u utorak od 21 sat na Maksimiru. Prvu utakmicu play-offa Lige prvaka sudit će Šveđanin Glenn Nyberg kojeg Modri sad već dobro poznaju.

Dinamu je Šveđanin sudio u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2021. godine u uzvratnoj utakmici drugog pretkola na Cipru u kojoj je Dinamo s minimalnih 1:0 pobijedio Omoniju i plasirao se u idući krug kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iste godine sudio je i utakmicu petog kola Europske lige u kojoj je Dinamo igrao protiv Genka i na Maksimiru remizirao 1:1. Tada 33-godišnjem Nybergu je to bila tek četvrta utakmica u skupini Europske lige koju je sudio u karijeri.

Nyberg je sudio i na Euru i na Olimpijskim igrama, a u travnju ove godine bio je glavna nogometna tema kada ga je kritizirao Thomas Tuchel koji je tada vodio Bayern. Nyberg je sudio susret Bayerna i Arsenala u četvrtfinalu Lige prvaka.

Golman Arsenala David Raya je izveo loptu i dodao ju kratko do Gabriela koji ju je uzeo u ruke i krenuo ponovno izvoditi gol aut. Svi na Bayernovoj klupi su skočiti i tražili penal, no Nyberg nije ni trepnuo.

Znam da je to luda situacija, ali stavili su loptu na pod, on je dao znak, golman je dao loptu braniču koji ju je uzeo u ruke. Ono što nas najviše ljuti je objašnjenje na terenu. Rekao je našim igračima da je to dječja pogreška i da neće dati penal za to u četvrtfinalu. To je užasno, užasno objašnjenje. On sudi ruke. Dječja pogreška, odrasla pogreška, svejedno je. Ljuti smo jer je to velika greška na našu štetu.

Tuchel nakon utakmice

Sada Nyberg dolazi na Maksimir gdje će suditi Dinamu u “utakmici sezone” protiv azerbajdžanskog Qarabaga.

Komentari

Povezano