Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PPD Zagreb do pobjede uz loše suđenje

Pred punom Kutijom Šibica izabranici Slavka Goluže su došli do pobjede rezultatom 30:26 nad Nexeom u prvoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske.

U prvom poluvremenu smo gledali zaista dinamičan, brz i dobar rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani su u početku utakmice igrali brzu tranziciju u napadu s kontrama i polukontrama te su na taj način pokušali dolazit do brzih i lakih pogodaka. Našičani su dobro odreagirali te nisu dopuštali da se Zagreb odmah razmaše. Nakon što su se Zagrepčani uspjeli malo osjetnije odlijepiti kod rezultata 11:7, Branko Tamše je morao zvati timeout da malo primiri svoju momčad. Dobro su reagirali nakon timeouta i uspjeli su spustiti zaostatak na samo dva gola razlike. Na kraju prvog poluvremena je rezultat glasio 17:15 za PPD Zagreb, a najraspoloženiji u redovima Zagrepčana su bili Timur Dibirov s 5, dok su Ivan Čupić i Aleks Kavčić nadodali 4 gola. Kod Našičana se u prvom poluvremenu istaknuo Tomislav Severec s 3 gola.

Drugo poluvrijeme je bilo s puno više prekršaja, tenzija i nervoze. Našičani su uspjeli doći na samo gol zaostatka, a onda na krilima obrana Dine Slavića Zagrepčani odlaze na +5. S druge strane je odmah na isti način odgovorio sa mini serijom obrana Moreno Car te izabranici Tamše spuštaju rezultatski minus na samo 3 gola zaostatka. Rezultat je u tom trenutku glasio 23:20, Zagrepčani su izgledali nervozno, a Našičani su vrebali se u potpunosti opet vratiti u susret, međutim na scenu nastupaju suci Dalibor Jurinović i Marko Mrvica. Nexe je krenuo u kontranapad za -2, no suci dosuđuju loptu za PPD Zagreb jer su nekako uspjeli vidjeti da je lopta izašla van, iako nakon ponovljene snimke se vidilo da lopta ni približno nije bila vani. Umjesto potencijalnih -2, Zagrepčani u sljedećem napadu odlaze na +4, a gosti se nakon toga nisu uspjeli vratiti u susret. U ključnom trenutku su ogromnu grešku napravili, što se ne smije na ovakvoj razini natjecanja događati, uostalom, kroz čitav susret su loše sudili. Na kraju su Zagrepčani slavili, a u pobjedi su se istaknuli Čupić s 8, Dibirov sa 7, a Kavčić i Miloš Kos su nadodali po 4 pogotka. U redovima Nexea, najraspoloženiji su bili Dorian Markušić i Luka Moslavac s po 4 gola, dok su Severec i Borna Manci Mičević nadodali po 3 pogotka.

Sljedeća utakmica je na rasporedu 14.05., a Zagrepčani imaju šansu postati prvacima Hrvatske, no nešto će se i Našičane pitati.

Komentari

Povezano