Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Praška Sparta obranila naslov prvaka

U predzadnjem kolu ovosezonske češke Fortuna lige Sparta iz Praga uvjerljivom 0:5 pobjedom nad Mladóm Boleslav obranila je naslov prvaka države. Sparta je još na jesen u 14. kolu prvenstva preuzela čelo ljestvice koje nije ispuštala niti u finišu sezone.

Dobar su dio tog vremena bili na četiri boda prednosti nad gradskim rivalom Slavijom koja je držala korak za Spartom, no Rudí nisu posustajali niti u Ligi za prvaka, gdje su u četiri dosadašnja kola tri puta pobijedili, te jednom remizirali – baš sa Slavijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak jučerašnje pobjede bio je 27-godišnji napadač Jan Kuchta koji je zabio čak četiri pogotka, dok je posljednji dodao mladi Patrik Vydra. U Sparti su tako potvrdili naslov prvaka neovisno o Slavijinoj 1:2 pobjedi kod Slováckog u utakmici koja se istovremeno odigrala.

Sparti je ovo 14. naslov prvaka sadašnje države, čime je ionako najuspješniji klub Češke stigao na dvostruko više titula od Slavije. Brojeći im i titule iz Bohemijske nogometne unije i Čehoslovačke, sada su na ukupno 38 titula državnih prvaka, odnosno ogromnih 58 osvojenih trofeja u cijeloj klupskoj povijesti.

Komentari

Povezano