Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Praški derbi riješen u 97. minuti, Sparta došla na korak do titule

Praška epet Arena bila je poprište jednog od najvažnijih dvoboja u Europi ovoga vikenda, a uz to susreli su se najljući mogući rivali u Češkoj – Sparta i Slavija. Domaćini su uoči ovoga dvoboja, a četiri kola prije kraja prvenstva bili na 71 bodu, odnosno dva više od Slavije, koja je na ovom istom stadionu prije desetak dana slavila sa 2:0 u dvoboju finala češkog MOL Kupa i tako stigla do prvog, a izgleda i jedinog trofeja u ovoj sezoni.

Više od 18 tisuća gledatelja svjedočilo je pravom spektaklu u subotnje predvečerje. Erupcija oduševljenja kod domaćih navijača dogodila se u 30. minuti, kada je Lukáš Haraslín skinuo paučinu s rašlja Slavijinih vratiju sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca s 27 metara. Gosti izjednačuju već nakon 5 minuta – nizozemski napadač Mick van Buren utrčao je u kazneni prostor gostiju, te loptu iz prve s desne poslao na suprotnu stranu, gdje je natrčao Ivan Schranz i poentirao za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra se rasplamsala početkom drugog poluvremena, kada smo u prvih osam minuta vidjeli po nekoliko zanimljivih pokušaja s obje strane, da bi Sparta do novoga vodstva stigla u 63. minuti. Nakon dalekometnog ubačaja iz auta s desne strane te ringišpila u šesnaestercu gostiju, lopta se odbija do Asgera Sørensena koji ljevicom iskosa s desne strane gađa suprotni kut, a lopta uz dodir vratara Ondřeja Kolářa te vratnice, ulazi u gol.

Nakon pogođene vratnice Lukáša Provoda u 77. minuti, Slavia izjednačuje u 85. Dugačak centaršut Petra Ševčíka sjeda točno na glavu Stanislava Tecla, koji sprema loptu iza leđa domaćeg vratara Matěja Kovářa.

Ipak, tu priči nije bio kraj. Igrala se četvrta minuta sudačke nadoknade kada je Igoh Ogbu u šesnaestercu gostiju srušio domaćeg napadača Awera Mabila, sudac pokazao na kazneni udarac, kojeg je u 97. minuti realizirao Ladislav Krejčí za totalnu ludnicu na stadionu Sparte.

Tri kola prije kraja Sparta je tako stigla do pet bodova prednosti ispred Slavije, a zbog lošijeg međusobnog omjera treba im još pet bodova za potvrdu titule prvaka, s time da kod kuće dočekuju Bohemians i Viktoriju, te gostuju kod Slováckog. Slavia je u preostalim dvobojima domaćin Viktoriji i Slováckom, dok gostuje kod Sigme u Olomoucu.

Komentari

Povezano