Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Praški derbi za pamćenje

Pravi spektakl vidjeli smo u subotu u 305. praškom derbiju između Sparte i Slavije. Šest pogodaka, deset žutih kartona te infarktnu završnicu gledalo je uživo više od 18 tisuća ljudi na Eden Areni, domu Sparte te brojni Česi na malim ekranima. Osim standardnog gradskog rivaliteta, utakmica je imala ogroman značaj i u vidu borbe za naslov prvaka, budući da su vodeći domaćini u susret ušli sa 60 bodova, odnosno dva boda više od Slavije.

Do prvog pogotka na utakmici stigli su gosti u 40. minuti. Slavia je krenula u polukontru, lopta je stigla do Viktora Jurečke koji s desne strane upućuje centaršut na drugu vratnicu, domaći vratar Matej Kovar loše procjenjuje let lopte, a povremeni slovački reprezentativac Ivan Schranz ljevicom posprema loptu u mrežu. Do povećanja vodstva gosti dolaze već nakon 9 minuta igre u drugom poluvremenu. Presing na iznošenje lopte urodio je reposjedom Slavije na 30-ak metara od gola domaćina, lopta stiže na desnu stranu do Lukáša Masopusta, koji istu upućuje u šesnaesterac, gdje se najbolje snašao Jurečka i pogodio svoj ukupno 13. pogodak ove sezone.

Tek što su krenuli s centra, domaćini stižu do kaznenog udarca, nakon što je Masopust na ulasku u šesnaesterac srušio Lukáša Haraslina. Precizan je s bijele točke za 1:2 bio domaći kapetan Ladislav Krejčí. Pritisak domaćina isplatio se 12 minuta kasnije. Nakon ubačaja u kazneni prostor rukom iz auta, lopta se odbila do Tomáša Čvančare koji pogađa vratnicu, da bi s istu potom s metra u praznu mrežu pospremio bivši igrač Slavije Jaroslav Zelený za 2:2 i ulazak u sjajnu završnicu.

Masopust je drugi puta postao asistent u 85. minuti, kada je preciznim ubačajem iz kornera pronašao glavu Nigerijca Igoha Ogbua za 2:3 i delirij na gostujućoj tribini. Do konačnih 3:3 Sparta je došla autogolom Aihama Ousoua, koji je povratnu loptu Caspera Højera s peterca nespretno pospremio u vlastitu mrežu u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Bila je to prva utakmica sa šest pogodaka na praškom derbiju još od 17.03.2018. kada su ova dva takmaca na ovome istome stadionu odigrali također 3:3, a ovo je sedmi puta u povijesti da susret Sparte i Slavije završava ovim rezultatom te 73. međusobni remi ukupno.

Tri kola prije kraja osnovnog djela prvenstva, odnosno osam kola prije definitivnog kraja sezone, Sparta ostaje na 2 boda prednosti pred Slavijom, te 8 bodova ispred Viktorije iz Plzena, koja je poražena 2:1 kod Banik Ostrave našeg Roberta Miškovića koji je u ovome susretu ostao na klupi.

Komentari

Povezano