Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pravi Lav: Lacazette postao 2. najbolji strijelac u povijesti Lyona

Nogometaši Lyona su ove sezone prosječna momčad što jasno pokazuje 10. mjesto na ljestvici Ligue One pa “Lavovima” u ovom trenutku prijeti prvi niz od dvije uzastopne sezone bez plasmana u Europu u 21. stoljeću. Poprilično je jasno kako kroz prvenstvo neće doći do europskih natjecanja, no na njihovu sreću, plasirali su se u polufinale francuskog kupa te su bolje plasirani od sva 3 preostala sudionika polufinala. Ako to uopće išta predstavlja u kupovima.

Proteklog su vikenda na domaćem Groupama stadionu remizirali rezultatom 1:1 protiv Nantesa, kluba protiv kojeg će za 15 dana igrati u spomenutom polufinalu Coupe de Francea. Gosti su poveli veoma rano autogolom Castella Lukebe već u 2. minuti, a u 24. je, svojim jubilarnim 150. pogotkom u dresu Lyona, konačnih 1:1 postavio kapetan kluba – Alexandre Lacazette.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31-godišnjak je tako postigao svoj 17. pogodak u francuskom prvenstvu ove sezone čime se nalazi na diobi 3. mjesta s Wissamom Ben Yedderom i bivšim suigračem iz Arsenala Folarinom Balogunom. Lacazette u leđa gleda samo Kyllianu Mbappeu i Jonathanu Davidu koji su postigli po 19 pogodaka. Onaj bitniji statistički podatak, ujedno i razlog objave, jest taj da je Lacazette postao drugi najbolji strijelac u povijesti Lyona.

Pogodak protiv Nantesa mu je bio jubilarni 150. čime je prestigao Bernarda Lacombea koji je 70-ih godina prošlog stoljeća postigao 149 pogodaka za “Lavove”. Lacazette sada ispred sebe ima samo jednu metu – Fleury Di Nalla koji je za Lyon, između 1960. i 1974. godine, postigao 222 pogotka u svim natjecanjima. Na njihovu žalost nijedan od trojice najboljih strijelaca kluba nije podigao pehar namijenjen prvacima Francuske u dresu Lyona.

Lacazette je već jednom bio najbolji strijelac Ligue One i to u njegovom prvom boravku u Lyonu kada je u sezoni 2014./15. postigao 27 pogodaka u 33 nastupa. Današnji kapetan kluba je samo jedan od 3 nogometaša Lyona koja su stigla do te laskave titule, a društvo mu na tom popisu prave Andre Guy koji je u sezoni 1968./69. postigao 25 pogodaka te Sonny Anderson koji je dva puta bio najbolji strijelac lige, u sezonama 1999./00 i 2000./01. kada je zabio 23, odnosno 22 pogotka.

Komentari

Povezano