Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Predsjednik grčke lige podnio ostavku

Predsjednik Grčke nogometne lige i bogati brodovlasnik Vangélis Marinakis objavio je u utorak u pismu svoju ostavku, nakon niza nasilnih djela koja su potresla svijet sporta u Grčkoj.

Nemam ni vremena ni želje nastaviti biti uključen u upravljanje ligom dok riječi određenih članova upravnog odbora nisu u skladu s njihovim postupcima. Pokušao sam stvoriti profesionalnu arbitražu i sve to uz suglasnost velike većine timova, naznačio je dalje. Ali također se čini da neki ljudi to ne žele promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj bogati 56-godišnji biznismen je predsjednik Olympiakosa i na čelu engleskog kluba Nottingham Forest. Vangélis Marinakis također je na čelu goleme medijske grupe koja posebno uključuje jedne od glavnih dnevnih novina u zemlji, Ta Nea, i televizijski kanal Mega.

Ova ostavka dolazi dan nakon niza mjera koje je usvojila konzervativna vlada kako bi pokušala odgovoriti na nasilje koje hara sportom i poglavito nogometom, kraljevskim sportom u Grčkoj. Sve utakmice nogometnog prvenstva do 12. veljače igrat će se iza zatvorenih vrata, a na stadionima će biti pojačane mjere sigurnosti.

Posljednja epizoda ovog nasilja bili su sukobi huligana na marginama odbojkaškog derbija u Ateni prošlog četvrtka, tijekom kojih je jedan policajac teško ozlijeđen raketom za pomoć koju je ispalio 18-godišnjak. Potonji je u nedjelju uhićen i priveden.

Sve utakmice grčkog prvenstva koje su bile na rasporedu ovog vikenda, računajući 14. kolo, odgođene su zbog štrajka sudaca koji su osudili ovo nasilje.

Komentari

Povezano