Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Predsjednik nogometnog kluba pozvan da zaigra za reprezentaciju

U moru zanimljivih nogometnih priča stiže nam i jedna s Karibskog otočja, točnije iz Britanskog prekomorskog teritorija i otočića Anguille.

Za one koji nisu ljubili satove zemljopisa u osnovnoj i srednjoj školi, Anguilla je otok koji broji 15.000 stanovnika, a nalazi se istočno od Portorika. Ime je dobio zbog svojeg zmijolikog oblika, prema latinskoj riječi anguis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije suverena i samostalna država, Anguilla je članica FIFA-e kao i mnoge druge slične nesuverene države, a nogomet se za popularnost bori s brojnijim jedrenjem, kriketom, ragbijem i posebice atletikom. Nije stoga čudno kako se Anguilla nalazi na pretposljednjem 209. mjestu FIFA-ine ljestvice, a od nje je slabiji samo San Marino.

Po prvi puta su se natjecanjima priključili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2002. godine, a dva pogotka koja su u ožujku 2000. godine postigli Bahamima u porazima 1. kola, ostala su do današnjeg dana njihovi jedini ikad pogoci u ovom natjecanju! Osim u prijateljskim utakmicama protiv susjednih Britanskih Djevičanskih Otoka, Montserrata i Saint Martina, Anguilla je u povijesti upisala tek dvije pobjede u službenim utakmicama i to u kvalifikacijama za minorni Karipski kup.

Stoga nije preveliko iznenađenje kako u potrazi za igračima idu i do omladinskih pogona engleskih klubova, tražeći igrače koji imaju korijenje s ovog otoka, ali je svakako iznenađenje da će za reprezentaciju sada zaigrati i predsjednik jednog nogometnog kluba.

Riječ je o Tré Gumbsu, predsjedniku kluba zanimljivog imena Uprising FC, koji s 26 godina i upravlja poslovima navedenog kluba, da bi vikendima i zaigrao na samom terenu. Njegovi dobri nastupi u ovosezonskom prvenstvu koje broji 11 klubova, koji svi igraju na istom tj. jednom jedinom nogometnom igralištu na otoku, nisu prošli neprimjećeno.

Gumbs je tako postao jedan od rijetkih vlasnika ove statistike uz starijima nešto poznatijeg nogometaša iz Sierra Leonea, Mohammeda Kallona, koji je igrao za reprezentaciju dok je već u svojoj domovini osnovao nogometni klub nazvan po sebi – FC Kallon.

Komentari

Povezano