Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Predsjednik Olimpijskog odbora Srbije se oglasio o nastupu Nikole Jokića na OI 2024.

Proslavljeni srpski košarkaški trener i tvorac moćne Jugoplastike s kraja 1980.-ih godina Božidar Maljković, danas je predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije te je povodom primanja u Kuću slavnih španjolske košarke u razgovoru za španjolski AS pričao i o ambicijama košarkaške reprezentacije Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Dakako, sve najviše zanima hoće li po mnogima najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić igrati za reprezentaciju nakon što je ovo ljeto propustio nastupiti na Svjetskom košarkaškom prvenstvu na kojem je reprezentacija Srbije i bez njega osvojila srebrnu medalju. Na početku priprema za novu NBA sezonu prije dva tjedna Jokić, vođa Denver Nuggetsa, je na direktno pitanje novinara o nastupu na Olimpijskim igrama odgovorio: “Prijatelju, to je tek za godinu dana, vidjet ćemo što će sve dotad biti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maljković je sada pak izjavio sljedeće: “Primjetite da nismo imali NBA MVP-a Jokića. Kao ni Miciću, MVP-u Eurolige. Čak ni Kalinić. Mislim da se okupljamo i izvlačimo najbolje jedni iz drugih. Kao i u svim sportovima. Evo ti Đokovićeva sezona. A imamo i Ivanu Španović, svjetsku prvakinju na dugim stazama. Inače, već sam najavio da će svi biti u Parizu, pa tako i Jokić. Igre u Parizu će biti fešta i vjerujem da će srpski sport imati veliki odjek.”

Dok sam Jokić ne potvrdi sudjelovanje ne možemo biti sigurni da će on zaista i igrati u Parizu, ali Maljkovićeve riječi apsolutno imaju težinu. Time će 28-godišnji Somborac imati priliku da se na neki način iskupi za odbijanje poziva izbornika Svetislava Pešića ovo ljeto i sebe dodati na popis velikih NBA imena koje će nastupiti u Parizu nakon što su svoje sudjelovanje između ostalih još potvrdili LeBron James, Kevin Durant, Steph Curry, Joel Embiid, Andrew Wiggins i Giannis Antetokoumpo.

Komentari

Povezano