Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Predsjednik Osijeka o Bjelici: S maksimalnim resursima nije napravio apsolutno ništa

Lorinc Meszaros je prije osam godina ušao u vlasničku strukturu NK Osijeka te svojim financijskim ulaganjima definitivno digao klub na višu razinu. Osječani su se vratili u vrh hrvatskog nogometa, u nekoliko navrata bili u borbi za naslov prvaka, a dobili su i privilegiju igrati na najmodernijem stadionu u Hrvatskoj.

Na taj period od ulaska mađarskog poduzetnika u klub osvrnuo se predsjednik Uprave Ferenc Sakalj u intervjuu za službenu stranicu Bijelo-plavih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako sam zadovoljan, iako uvijek želimo više. Od dolaska aktualnih vlasnika, Osijek je sedam godina zaredom izborio plasman u pretkola europskih natjecanja, ustalio se u vrhu hrvatskog nogometa i nije završavao ispod četvrtog mjesta na prvenstvenoj ljestvici, što je kontinuitet kakvog ranije nije bilo. Također, značajna sredstva su uložena u Klub, otprilike 80 milijuna eura, a još 70 milijuna u infrastrukturu, što su najveća ulaganja koja je NK Osijek doživio u svojoj povijesti i ujedno najveća privatna ulaganja u sport u Republici Hrvatskoj.

NK Osijek

Ipak, navijači samog kluba nisu toliko zadovoljni nedavnim rezultatima, a jedan od razloga je zasigurno to što nije osvojen niti jedan trofej te što nije napravljen iskorak u europskim natjecanjima.

Svjestan sam da je rezultat generator općeg navijačkog raspoloženja, ali smatram da sa svime što sam naveo ne bi trebalo sumnjati ili preispitivati ambicije vlasnika i Uprave. Naravno da želimo svake sezone participirati u europskim natjecanjima, ali s novim sportskim direktorom puno nam je bitnije postaviti čvrste temelje dugoročne sportske strategije. Na novom stadionu u budućnosti očekujem svakako puno bolje rezultate. Razumljivo je i da navijači imaju upitnike oko nekih odluka, ali Uprava mora voditi Klub prvenstveno prema uputama vlasnika i razmišljati o financijskom aspektu, budući da postoje ozbiljni rizici kojih treba biti svjestan.

NK Osijek

Komentirao je Sakalj i period u kojem je trener bio Nenad Bjelica. Klub je tada bilježio vrlo dobre rezultate, ali to sve je bilo popraćeno i velikim ulaganjima…

U Bjeličinom mandatu smo na transfere igrača koje je on doveo, njihove plaće i sve financijske stavke koje idu uz to, a doveo je koga god je poželio, potrošili oko 25 milijuna eura, a samo u Bjelicu i u njegov stožer uložili smo više od 7 milijuna. Mislim da je svima jasno da je napad na Upravu zapravo produkt činjenice da s maksimalnim resursima u svojem gradu nije napravio apsolutno ništa. To što smo gradili stadion nije nimalo utjecalo na jačanje naše momčadi, dobro je znao da, ne napravimo li iskorak u Europi, moramo prodati dva, tri igrača za koje smo imali ponude kako bi Klub bio likvidan. Upravo njegova tvrdoglavost i neprihvaćanje odluka Uprave je razlog zbog kojeg se upalo u financijske probleme, a ne izgradnja stadiona koja se pretežno financirala iz drugih izvora. Podsjećam da smo s najskupljom momčadi i s najskupljim trenerom u povijesti ispali iz europskih kvalifikacija od poluamatera iz Kazahstana. Za takvo što naprosto ne može biti drugog krivca osim Bjelice. Izostali su obećani rezultati, a prije nego što on bude prozvan, krenuo prozivati Upravu.

NK Osijek
Komentari

Povezano