Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pregled 11. kola Paket24 Premijer lige

U 11. kolu značajnih promjena na tablici nije bilo, no bilo je iznenađenja. Karlovac je slavio na gostovanju u Osijeku i osvojio dva važna boda za ligu za ostanak. U ligi B Rudar je na domaćem parketu pobijedio favorizirane goste iz Vinkovaca koji će potvrdu Lige za prvaka tražiti u iduća dva kola na domaćem parketu.

LIGA A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRK Gorica – MRK Sesvete 35:36 (15:17)

Utakmica je odigrana tijekom prošlog tjedna zbog europskih obaveza Sesveta. Gorica je jedina momčad koja je uz Zagreb uspjela Sesvetama uzeti bod i nadali su se kako će na domaćem terenu barem ponoviti uspjeh iz njihove prve međusobne utakmice ili osvojiti dva boda. Uvod utakmice je pripao gostima koji su imali prednost do 14.minute kada Kajo Cikatić izjednačava rezultat na 7:7.

U 24. minuti prvi puta na utakmici Sesvete imaju prednost od tri gola. Pogotkom Jakova Dujića u posljednjim sekundama prvog poluvremena Gorica smanjuje rezultat i odlazi na odmor s dva gola zaostatka. Serijom 6:1 u prvih sedam minuta drugog poluvremena je Gorica prešla u vodstvo golovima Hrvoja Cekovića i spomenutog Dujića.

Sesvete se do sredine poluvremena vraćaju u rezultatski egal te ponovno preuzimaju vodstvo u 43. minuti. U posljednju minutu utakmice Sesvete ulaze s tri pogotka prednosti i djelovalo je kao da će mirno utakmicu privesti kraju. Međutim Gorica zabija dva brza pogotka, Sesvete brzopleto završavaju napad i Rok Malin je imao šut za izjednačenje, no udarac kojeg je uputio je završio kraj gola.

Kod domaćina najraspoloženiji je bio Hrvoje Ceković s 12 pogodaka, a kod gostiju Davor Gavrić sa sedam. Vrijedi spomenuti uspješan nastup rukometaša Sesveta u prvoj utakmici 3. kola EHF Cupa odigranoj na domaćem parketu protiv Bešiktaša. Slavili su rezultatom 34:27 i s velikim optimizmom putuju ovaj vikend prema Turskoj gdje će se odigrati uzvratna utakmica.

RK Osijek – HRK Karlovac 24:30 (9:13)

Iznenađenje kola Lige A vidjeli smo u Osijeku,. Karlovcu su ovo prvi bodovi na gostovanjima ove sezone i to protiv ekipe koja će najvjerojatnije isto igrati ligu za ostanak kao i Karlovac. Karlovac je prvi puta preuzeo vodstvo u 5. minuti i do kraja utakmice vodstvo nisu ispustili. Odigrali su vrlo dobru utakmicu koja će im puno značiti jer su uzeli bodove koje će prenijeti u ligu za ostanak.

Nije tajna kako vratari Karlovca nisu ove sezone na razini koja se od njih očekuje, ali u Osijeku je Mateo Kajba obranio 10 udaraca domaćoj ekipi i pomogao svojoj ekipi da osvoji prva dva boda na gostovanjima. Osijek apsolutno može žaliti jer sada su definitivno izgubili šansu za uhvatiti 3. mjesto koje vodi u Ligu za prvaka i dodatno si zakomplicirali život u ligi za ostanak.

Bilo je prigovora s domaće klupe na sudački par Mikelić – Parađina i u pojedinim situacijama su bili u pravu jer je Osijek bio oštećen, no to ne umanjuje pobjedu Karlovca. U redovima Karlovca s osam pogodaka najraspoloženiji su bili Dominik Smojver i Ivano Grčić, a kod domaćina Fran Čurić i Karlo Vašarević sa šest pogodaka.

GRK Varaždin 1930 – RK Moslavina 34:29 (17:13)

Gosti bolje otvaraju susret i drže prednost sve do devete minute. Nakon toga se igralo gol za gol sve do 24. minute kada je Varaždin zabio 3 brza pogotka i do poluvremena ostvario prednost od 4 pogotka. U nastavku utakmice Moslavina je posustala zbog skraćene rotacije i varaždinska mladost je znala to iskoristiti.

Najveća prednost Varaždina na utakmici je bila +9 kada je Matija Bajer postigao pogodak iz kontre u 51. minuti. Do kraja susreta je Moslavina uspjela izbjeći težak poraz. Dominik Novak s 8 pogodaka kod domaćina i Darko Krndelj sa sedam kod gostiju su bili najistaknutiji pojedinci ovog susreta.

Standings provided by Sofascore

LIGA B

RK Rudar – RK Bjelin Spačva Vinkovci 42:35 (17:17)

U susretu gdje se očekivao mali broj golova i mirna plovidba vidjeli smo upravo suprotno. Izrazito puno kontri, golova na prazan gol, crveni karton pomoćnog trenera Spačve. Rudar je uspio odgoditi ulazak Spačve u Ligu za prvaka, ali Vinkovčani će to vrlo vjerojatno potvrditi u iduća dva kola na domaćem terenu.

Rudaru neće ova dva boda puno značiti s obzirom na to da Spačva najvjerojatnije neće igrati ligu za ostanak, ali je dodatan motiv za nastavak sezone. Spačvi nije pomogao ni raspoloženi Filip Mažurana koji je postigao 15 pogodaka. Domaćina je predvodio Vito Glivetić s 10 pogodaka.

RK Dubrava – RK Poreč 25:25 (10:18)

Prvo poluvrijeme je pripalo gostima. Totalna dominacija Poreča na istoku Zagreba. Trener Ilija Lovrinović je nakon utakmice izjavio kako je na poluvremenu rekao svojim igračima kako utakmica nije gotova, ali ga njegovi momci nisu najozbiljnije shvatili.

Utakmica se promijenila na početku drugog dijela Dubrava serijom 8:0 se vraća u rezultatski egal nakon svega 10 minuta igre u drugome poluvremenu. U 50. minuti golom Luciana Krajcara Poreč odlazi na četiri gola prednosti. Dubrava je još jednom pokazala kako su mlada ekipa koja ima prevelike oscilacije u svojoj igri.

Uspjeli su se vratiti iz praktički nemoguće situacije i uzeti bod na domaćem terenu. Iduća utakmica Poreča protiv Metkovića će biti ključna za ligu za prvaka jer pobjedom su praktički osigurali broj 3. Ako Poreč slavi u tome susretu Dubravi ovaj bod neće ništa značiti. Vratar David Vladić je s 10 obrana bio najbolji pojedinac gostiju, a kod domaćina Maksimilijan Molc sa 6 pogodaka.

RK Ribola Kaštela – RK KTC Križevci 22:26 (15:15)

Derbi začelja u ligi B. S obzirom na raspored koji joj slijedi Kašteli je ovo bio posljednji pokušaj da osvoji bodove protiv suparnika koji će igrati ligu za ostanak jer iduće tri utakmice Kaštela igra protiv Nexea, Spačve i Poreča. Kaštela je bolje otvorila susret i stvorila prednost od 3 pogotka. Dugo putovanje je ostavilo traga na gostima te su domaćini nakon prvih 10 minuta vodili rezultatom 7:4. S dva vezana pogotka iz sedmerca u 26.minuti Luka Vinković poravnava rezultat na 13:13. Na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom. 

U nastavku utakmice je KTC prelomio susret u periodu od 40. do 55. minute zahvaljujući Tomislavu Oliću koji je s par obrana presudio svojoj bivšoj ekipi. U 57. minuti Marko Jurakić postiže pogodak za 25 : 20 i sva nadanja Kaštele u pozitivan rezultat su završena. Kod domaćina je najraspoloženiji bio Paolo Roki sa sedam pogodaka, a u redovima gostiju Marko Jurakić sa 6 pogodaka.

Standings provided by Sofascore

MRK Trogir – Olympiacos SFP 26:27 (13:14)

Osim ligaških, istaknimo i jedan europski susret. Trogir je u 3.kolu EHF Cupa u svojoj dvorani dočekao grčki Olympiacos. Iako su Grci došli u Trogir kao veliki favoriti, hrvatski predstavnik je odigrao sjajnu utakmicu i izgubio s minimalnim zaostatkom. Očekivalo se kako će Olympiacos rutinski odraditi utakmicu i već u prvome susretu napraviti veliku prednost pred uzvrat, no Trogir se ima pravo nadati prolazu u Grčkoj jer imaju aktivan rezultat.

Najbolja sedmorka 11.kola PAKET 24 Premijer lige :

Lijevo krilo: Ivano Grčić (HRK Karlovac)

Lijevi vanjski: Davor Gavrić (MRK Sesvete)

Srednji vanjski: Vito Glivetić (RK Rudar)

Desni vanjski: Maksimiljan Molc (RK Dubrava Zagreb)

Desno krilo: Marko Jurakić (RK KTC Križevci)

Pivot: Antonio Ljubić (RK Poreč)

Vratar: Marin Šutalo (GRK Varaždin)

Komentari

Povezano